Πρόστιμο 1,675 δισ. δολαρίων στην Cummins για παράνομο λογισμικό σε diesel κινητήρα της

Σχετικά άρθρα

Εξαιτίας της εμπλοκής της στο σκάνδαλο με το λογισμικό εξαπάτησης εκπομπών ρύπων των Ram 2500 και 3500, η Cummins συμφώνησε με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να πληρώσει πρόστιμο 1,675 δισ. δολαρίων και αυτό γιατί οι turbodiesel 6,7 λίτρων κινητήρες που κατασκεύαζε και χρησιμοποιούνται στα εν λόγω μοντέλα από το 2013 μέχρι και σήμερα, παράγουν στη πραγματικότητα πολύ περισσότερους ρύπους από τους επιτρεπόμενους.

Περίπου 630.00 Ram 2500 και 330.000 3500 φέρουν κινητήρες που εξοπλίζονται με παράνομο λογισμικό, με την εταιρία να παρουσιάζει κέρδη πέρυσι 2,15 δισ. δολαρίων, με τον κύκλο εργασιών να φτάνει τα 28 δισ. δολάρια.

Το προαναφερθέν πρόστιμο είναι η μεγαλύτερη αστική ποινή που έχει εξασφαλιστεί ποτέ από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, βάσει του νόμου για τον καθαρό αέρα μέχρι σήμερα. Είναι επίσης η δεύτερη μεγαλύτερη περιβαλλοντική ποινή που έχει εξασφαλιστεί ποτέ, πίσω μόνο από το πρόστιμο 20 δισ. δολαρίων που πλήρωσε η BP το 2016 εξαιτίας της περιβαλλοντικής καταστροφής που προέκυψε στον Κόλπο του Μεξικού, όταν το 2010 προκλήθηκε έκρηξη στην εξέδρα εξόρυξης πετρελαίου Deepwater Horizon.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...