Tesla και Volvo σταματούν την παραγωγή αυτοκινήτων σε Γερμανία και Βέλγιο λόγω των επιθέσεων στην Ερυθρά Θάλασσα

Σχετικά άρθρα

Οι επιθέσεις των ανταρτών Χούθι της Υεμένης στα πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα προκαλούν εφοδιαστικά προβλήματα και στα εργοστάσια της Tesla και της Volvo σε Γερμανία και Βέλγιο αντίστοιχα.

Η Tesla ανακοίνωσε χθες Πέμπτη 11 Ιανουαρίου πως θα αναστείλει για περίπου δύο εβδομάδες σχεδόν το σύνολο της παραγωγής της στο εργοστάσιό της στη Γερμανία, εξαιτίας έλλειψης εξαρτημάτων λόγω της επιμήκυνσης των δρομολογίων εμπορικών πλοίων που αποδίδεται στις επιθέσεις των ανταρτών της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα.

Λόγω έλλειψης εξαρτημάτων, είμαστε αναγκασμένοι να αναστείλουμε την παραγωγή οχημάτων στο Gigafactory Berlin-Brandenburg, μεταξύ 29 Ιανουαρίου και 11 Φεβρουαρίου, με μερικές μικρές εξαιρέσεις.

Οι ένοπλες συγκρούσεις στην Ερυθρά Θάλασσα και οι σχετικές αλλαγές στις διόδους μεταφοράς μεταξύ Ευρώπης και Ασίας μέσω του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας έχουν επίσης αντίκτυπο στην παραγωγή στο Grunheide. Οι σημαντικά μεγαλύτεροι χρόνοι μεταφοράς δημιουργούν ένα κενό στις αλυσίδες εφοδιασμού.

Από τη 12η Φεβρουαρίου, η παραγωγή θα ξαναρχίσει στο σύνολό της,

αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία.

Η Volvo με τη σειρά της έκανε γνωστό ότι θα σταματήσει την παραγωγή στο εργοστάσιο της στη Γάνδη για τρεις ημέρες την ερχόμενη εβδομάδα. Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο η Volvo κατασκευάζει τα XC40 και C40.

Η παράδοση κιβωτίων ταχυτήτων έχει καθυστερήσει,

δήλωσε εκπρόσωπος της Volvo.

Οι μαχητές Χούτι που υποστηρίζονται από το Ιράν εξαπολύουν επιθέσεις σε πλοία που διασχίζουν την Ερυθρά Θάλασσα, ως ένδειξη αλληλεγγύης στην παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς που πολεμά το Ισραήλ στη Γάζα.

Οι επιθέσεις των Χούθι ανάγκασαν κορυφαίες ναυτιλιακές εταιρείες του κόσμου να αποφύγουν τη διέλευση από την Ερυθρά Θάλασσα και τη Διώρυγα του Σουέζ, την ταχύτερη θαλάσσια διαδρομή από την Ασία στην Ευρώπη. Η εκ νέου δρομολόγηση των πλοίων σημαίνει την αποστολή τους προς τα νότια και να κάνουν τον γύρο της της αφρικανικής ηπείρου, μια απόσταση επιπλέον 15.000 μιλίων. Αυτό σημαίνει πως τα πλοία χρειάζονται περίπου 10 επιπλέον ημέρες για να φτάσουν από την Ασία στις ευρωπαϊκές ακτές, με την επιπλέον απόσταση να προσθέσει επιπλέον 1 εκατομμύριο δολάρια σε κόστος καυσίμου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...