Δες το Hyundai Ioniq 5 N να γυρίζει σε 7:45,59 στο Nurburgring Nordschleife

Σχετικά άρθρα

Το Hyundai Ioniq 5 N έχει αποδειχθεί εξαιρετικό στην ευθεία, ενώ ταυτόχρονα έχει πάρει την έγκριση από τον Drift King, a.k.a. Keiichi Tsuchiya για το πόσο απολαυστικό είναι στο driftάρισμα.

Φαίνεται, όμως, ότι τα καταφέρνει εξίσου καλά και στην πίστα, με το Nurburgring Nordschleife να αποτελεί το τελευταίο του διαπιστευτήριο. Πιο συγκεκριμένα, ο οδηγός δοκιμών του γερμανικού μέσου Sport Auto, Christian Gebhardt, κάθισε πίσω από το τιμόνι του αυτοκίνητου -το οποίο φορούσε τα Pirelli P Zero Corsa ελαστικά- και ολοκλήρωσε έναν γύρο στην Πράσινη Κόλαση σε 7 λεπτά και 45,59 δευτερόλεπτα.

Αυτός είναι μόλις 2,6 δευτερόλεπτα πιο αργός από την BMW M2 CS (F87), με τον ίδιο σαν οδηγό, καθώς είχε σταματήσει τα χρονόμετρα με το πισωκίνητο βαυαρικό μοντέλο σε 7 λεπτά και 42,99 δευτερόλεπτα.

Κίνηση παίρνει από δύο ηλεκτροκινητήρες που περιστρέφονται μέχρι τις 21.000 σ.α.λ. αποδίδοντας 650 άλογα με 770 Nm ροπής με ενεργοποιημένο το N Grin Boost. Αυτό είναι αποτέλεσμα του μετατροπέα δύο σταδίων με την αυξημένη ενεργειακή απόδοση για την ακόμα καλύτερη απόδοση ισχύος από τη νέα μπαταρία των 84 kWh.

Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 3,4 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 260 χλμ/ώρα. Η μπαταρία είναι τεχνολογίας 800-volt και υποστηρίζει ταχυφόρτιση 350 kW που επιτρέπει την φόρτιση της από το 10% στο 80% σε 18 λεπτά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...