Επίσημο: Ανανέωσε με την McLaren ο Norris

Σχετικά άρθρα

Μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της ανανέωσης του συμβολαίου του Leclerc με τη Ferrari, σειρά πήρε σήμερα η McLaren να “δέσει” το δικό της αστέρι, καθώς ο Lando Norris υπέγραψε νέο πολυετές συμβόλαιο με τη βρετανική ομάδα.

Ο 24χρονος Βρετανός τερμάτισε έξι φορές στη δεύτερη θέση το 2023, ολοκληρώνοντας τη σεζόν στην 6η θέση της βαθμολογίας των οδηγών, στην πιο ανταγωνιστική του σεζόν από τότε που έκανε το ντεμπούτο του στη F1 με τη McLaren το 2019.

Το συμβόλαιο του Norris επρόκειτο να λήξει στα τέλη του 2025 -έχοντας υπογράψει τετραετή συμφωνία τον Φεβρουάριο του 2022- αλλά μετά από μια άλλη δυνατή, περσινή σεζόν, και τα δύο μέρη κινήθηκαν για να παρατείνουν τη διαμονή του στο Woking.

Με την ανανέωση του συμβολαίου του Oscar Piastri τον περασμένο Σεπτέμβριο, αυτό σημαίνει ότι η McLaren -αν δεν συμβεί κάτι συνταρακτικό- θα έχει αμετάβλητο δίδυμο οδηγών για τουλάχιστον τις επόμενες τρεις σεζόν.

Μιλώντας για τη νέα του συμφωνία, ο Norris είπε:

Είναι υπέροχο συναίσθημα να μένω στην ομάδα. Έχω μεγαλώσει με τη McLaren και νιώθω σαν στο σπίτι μου εδώ, η ομάδα είναι σαν οικογένεια για μένα. Το ταξίδι μέχρι στιγμής ήταν συναρπαστικό, είχαμε σκαμπανεβάσματα, αλλά η περασμένη σεζόν έδειξε την επιθυμία μας να επιστρέψουμε στο μπροστινό μέρος του grid.

Η δουλειά που έκαναν ο Zak, ο Andrea και όλη η ομάδα τον τελευταίο χρόνο ήταν απίστευτη και είμαι σίγουρος ότι θα παλέψω για νίκες με τη McLaren. Είμαι ενθουσιασμένος που θα δημιουργήσω πιο εκπληκτικές αναμνήσεις και θα συνεχίσω να εργάζομαι σκληρά με όλους στο εργοστάσιο τα επόμενα χρόνια.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της McLaren, Zak Brown είπε:

Είναι μια πολυετής επέκταση που ξεπερνά πολύ το τρέχον συμβόλαιό του. Είμαι χαρούμενος που συνεχίζουμε τη σχέση μας με τον Lando για πολλά χρόνια. Ήταν ένα φανταστικό ταξίδι τα τελευταία έξι χρόνια και έχει δείξει φανταστική δέσμευση και επιθυμία να ωθήσει την ομάδα μπροστά και να επαναφέρει τη McLaren στο μπροστινό μέρος του grid.

Την περασμένη σεζόν είδαμε τον θεμελιώδη ρόλο που διαδραμάτισε ο Lando με την εντυπωσιακή ανάκαμψη στα αποτελέσματα και ανυπομονώ να συνεχίσω αυτή την ώθηση μαζί με πολλά περισσότερα βάθρα.

Ο διευθυντής της ομάδας Andrea Stella πρόσθεσε:

Το νέο συμβόλαιο αντικατοπτρίζει τη δέσμευση και την εμπιστοσύνη που έχουμε μαζί, με την κοινή μας φιλοδοξία να κερδίσουμε πρωταθλήματα ξανά στο μέλλον.

Ο Lando μεγάλωσε ως οδηγός και ως άνθρωπος από τότε που εντάχθηκε αρχικά στη McLaren το 2017. Εντυπωσίασε την περασμένη σεζόν, παίζοντας σημαντικό ρόλο στην πρόοδό μας όλη τη χρονιά, εξασφαλίζοντας επτά βάθρα με πολλές φανταστικές διαδρομές.

Δίπλα στον Oscar, το συναρπαστικό μας ζευγάρι οδηγών θα παίξει καθοριστικό ρόλο στον στόχο μας να προχωρήσουμε προς το μπροστινό μέρος του grid. Έχουν εντυπωσιάσει στην πρώτη τους σεζόν μαζί και ανυπομονώ να συνεχίσω τη σκληρή δουλειά μαζί τους σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...