Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές του Mini Aceman

Σχετικά άρθρα

Λίγο πριν τα αποκαλυπτήρια του, τα οποία έχουν προγραμματιστεί για τις 24 Απριλίου, η Mini έκανε γνωστό ότι ολοκλήρωσε τις δοκιμές του Aceman, του νέου μοντέλου της βρετανικής εταιρίας που προστίθεται στη γκάμα της.

Με μήκος 4.075 χλστ., πλάτος 1.754 χλστ. και ύψος 1.495 χλστ., το Aceman τοποθετείται ανάμεσα στα νέα Cooper και Countryman, καθώς το τελευταίο έχει μεγαλώσει αρκετά σε διαστάσεις, με το μήκος του να φτάνει τα 4.429 χλστ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη γενιά του Countryman (R60), που κυκλοφόρησε το 2010, είχε παρεμφερείς διαστάσεις με το νέο Aceman, καθώς το μήκος του ήταν 4.097 χλστ., το πλάτος του 1.789 χλστ., και το ύψος του 1.561 χλστ.

Η Mini αναφέρει ότι το τρίτο αυτόνομο μοντέλο της νέας αμιγώς ηλεκτρικής οικογένειας μοντέλων διαθέτει τέσσερις πόρτες και μια μεγάλη πίσω πόρτα για τον χώρο αποσκευών, ενώ στο εσωτερικό του μπορεί να φιλοξενήσει πέντε επιβάτες.

Πίσω από αυτό βρίσκεται η λειτουργική σχεδίαση δύο όγκων με κοντούς προβόλους. Έτσι εξασφαλίζεται μέγιστος χώρος για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους, σε συνδυασμό με ένα μινιμαλιστικού στυλ δάπεδο.

Το Aceman θα είναι διαθέσιμο μόνο ως αμιγώς ηλεκτρικό, με την χωρητικότητα της μπαταρίας του να ανακοινώνεται στα 54,2 kWh. Η σχεδίαση του νέου μοντέλου ακολουθεί τις βασικές αρχές της φιλοσοφίας της μάρκας, διαθέτοντας άφθονο εσωτερικό χώρο με τις μικρότερες δυνατές εξωτερικές διαστάσεις, ευέλικτα οδηγικά χαρακτηριστικά και αποδοτικότητα.

Κλείνοντας, η Mini αναφέρει ότι το Aceman ολοκλήρωσε με επιτυχία δοκιμές στον Αρκτικό Κύκλο και στην έρημο σε συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας και καύσωνα. Εκτός από τα κλασικά χαρακτηριστικά, όπως η δυναμική οδήγησης και η άνεση, η ομάδα δοκιμών εστίασε στις απαιτητικές πτυχές ενός ηλεκτρικού οχήματος.

Για το σκοπό αυτό, ο κλιματισμός, η φόρτιση και η ψύξη της μπαταρίας, τα συστήματα κίνησης και ελέγχου δοκιμάστηκαν σε συνθήκες έντονης καταπόνησης σε θερμοκρασίες έως και 50 βαθμών Κελσίου σε σύννεφα σκόνης που δημιουργούνται από την άμμο της ερήμου.

Διάβασε ακόμα

Η Mini επενδύει 600 εκατ. λίρες στο εργοστάσιο της Οξφόρδης για παραγωγή αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...