Η Mini επενδύει 600 εκατ. λίρες στο εργοστάσιο της Οξφόρδης για παραγωγή αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων

Σχετικά άρθρα

Το BMW Group ανακοίνωσε επένδυση ύψους άνω των 600 εκατομμυρίων λιρών στα εργοστάσια της Mini σε Οξφόρδη και Σουίντον, ώστε το πρώτο να ετοιμαστεί για την παραγωγή δύο νέων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της βρετανικής εταιρίας από το 2026.

Το πρώτο θα είναι το νέο 3θυρο Cooper και το δεύτερο το Aceman, που θα αποκαλυφθεί τον Απρίλιο του 2024. Μέχρι το 2030, ο όγκος παραγωγής θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικός και το BMW Group θα έχει επενδύσει συνολικά πάνω από 3 δισ. λίρες στα εργοστάσιά στο Σουίντον, στο Hams Hall και στην Οξφόρδη από το 2000.

Το όλο project έχει την υποστήριξη της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου και θα συμβάλει στη διασφάλιση θέσεων εργασίας στο εργοστάσιο παραγωγής στην Οξφόρδη και στο τμήμα πρεσών αμαξωμάτων στο Swindon.

Στο εργοστάσιο της Mini στην Οξφόρδη γιόρτασε φέτος την 110η επέτειό του, και -επί του παρόντος- εκεί κατασκευάζονται το 3θυρο και 5θυρο μοντέλο, το Clubman, καθώς και το Mini Electric από το 2019. Από το 2024 το εργοστάσιο θα αρχίσει να παράγει την επόμενη γενιά του 3θυρου και 5θυρου Mini Cooper με κινητήρες εσωτερικής καύσης, καθώς και το νέο Mini Convertible.

Σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα η δυναμικότητα του εργοστασίου σε επίπεδο παραγωγής θα φθάσει περίπου τα 200.000 αυτοκίνητα ετησίως. Από το 2030, το εργοστάσιο της Οξφόρδης θα παράγει αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της Mini.

Σε μερικές εβδομάδες θα ξεκινήσει η παραγωγή του νέου Countryman στη Λειψία της Γερμανίας, με το βρετανικό SUV να προσφέρεται τόσο με ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύνολο, όσο και με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Η παραγωγή των αμιγώς ηλεκτρικών Cooper και Aceman θα ξεκινήσουν στην Κίνα, στο νέο εργοστάσιο παραγωγής στο Zhangjiagang της επαρχίας Jiangsu, το οποίο λειτουργεί από την κοινοπραξία με την Great Wall Motor.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla έχασε τη δικαστική διαμάχη με το Σουηδικό κράτος. Επεκτείνεται η απεργία σε όλη τη Σκανδιναβία

Τα προβλήματα της Tesla με τα εργατικά συνδικάτα στη Σκανδιναβία αυξήθηκαν καθώς η εταιρία έχασε την αγωγή κατά της ταχυδρομικής υπηρεσίας της Σουηδίας, λόγω...

Tesla Cybertruck Vs Ford F-150 Raptor R σε κόντρα στην ευθεία

Το Tesla Cybertruck ή το Ford F-150 Raptor R είναι γρηγορότερο στην επιτάχυνση στην ευθεία; Το Cybertruck είναι στη κορυφαία έκδοση του, με τους...

Με έως 14 σχέσεις τα “χειροκίνητα” κιβώτια στα ηλεκτρικά της Toyota

Τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της Toyota θα εξοπλίζονται με κιβώτιο που θα προσομοιώνει την λειτουργία ενός χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων και παρότι αρχικά γνωρίζαμε πως...