Stellantis: Επιβραδύνεται σημαντικά η παραγωγή του εργοστασίου στο Τορίνο, εξαιτίας της χαμηλής ζήτησης

Σχετικά άρθρα

Η Stellantis έκανε γνωστό ότι θα επιβραδύνει την παραγωγή των μοντέλων στο εργοστάσιό της στο Mirafiori στο Τορίνο αυτόν και τον επόμενο μήνα, ως απάντηση στην αδύναμη ζήτηση της αγοράς για το αμιγώς ηλεκτρικό Fiat 500e και τα μοντέλα της Maserati.

Αυτή η κατάσταση θα κρατήσει έως τις 30 Μαρτίου και προστίθενται στην εθελούσια άδεια για περίπου 2.250 εργαζόμενους του εργοστασίου από τις 12 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου.

Εκπρόσωπος της Stellantis είπε ότι εκτός από τις 12 Φεβρουαρίου, όταν και το εργοστάσιο θα σταματήσει τελείως τη λειτουργία του, το Mirafiori αναμένεται να λειτουργήσει με μειωμένο ρυθμό μίας οκτάωρης ημερήσιας βάρδιας, αντί των δύο κανονικών, για την προαναφερθείσα περίοδο.

Ωστόσο, η Stellantis έχει την επιλογή να διακόψει εντελώς την παραγωγή του εργοστασίου, εάν η ζήτηση αποδειχθεί ακόμη πιο αδύναμη τις επόμενες εβδομάδες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares, τον περασμένο μήνα δήλωσε ότι το Mirafiori, το ιστορικό σπίτι της Fiat, συγκαταλέγεται μεταξύ των εργοστασίων που υπέφεραν περισσότερο από τη μέχρι τώρα προσέγγιση της ιταλικής κυβέρνησης για τα κίνητρα προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Γι’αυτό, η Ιταλία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ένα νέο πακέτο, ύψους 950 εκατομμυρίων ευρώ μόνο για φέτος, για να βοηθήσει τη μετάβαση των κατοίκων της γειτονικής χώρας σε καθαρότερα οχήματα. Στο πλαίσιο αυτού, θα επιδοτηθεί η αγορά αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων με έως 13.750 ευρώ.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...