Η Maserati προχωρά σε προσωρινές απολύσεις και παγώνει την εξέλιξη της ηλεκτρικής Quattroporte

Σχετικά άρθρα

Η Maserati ανακοίνωσε επίσημα πως διέκοψε την ανάπτυξη της νέας ηλεκτρικής Quattroporte Folgore, με την εταιρία να αναφέρει πως η απόφαση πάρθηκε λόγω ανησυχιών για τις επιδόσεις του αυτοκινήτου. Δημοσιεύματα όμως θέλουν την Stellantis, μητρική εταιρία της Maserati, να εξετάζει μείωση του κόστους, γι’αυτό και ζήτησε από τους προμηθευτές της Maserati να μειώσουν τις τιμές των ανταλλακτικών κατά 6%, μετά από ένα παρόμοιο αίτημα μείωσης το 2023.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που καθυστερεί η γκάμα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Maserati, ύστερα από την αναβολή της κυκλοφορίας των ηλεκτρικών εκδόσεων των GranTurismo και Grecale.

Το GranTurismo Folgore βγήκε με καθυστέρηση στην αγορά, ενώ η ηλεκτρική έκδοση του Grecale αναμένονταν αρχικά το 2023, αλλά πλέον έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει αργότερα φέτος. Παράλληλα, η Maserati εξετάζει και την GranCabrio Folgore, η οποία υποτίθεται πως και αυτή θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2024. Ηλεκτρική έκδοση θα αποκτήσει και η Levante μέχρι τα μέσα της δεκαετίας.

Ωστόσο, οι προκλήσεις παραγωγής της εταιρείας εκτείνονται πέρα ​​από τις καθυστερήσεις ανάπτυξης των νέων μοντέλων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Stellantis θα απολύσει προσωρινά 1.000 εργαζόμενους από το εργοστάσιο Mirafiori στο Τορίνο της Ιταλίας που απασχολούνται στη κατασκευή των αυτοκινήτων της Maserati, από τις 12 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου.

Επίσης θα απολύσει προσωρινά, από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 17 Φεβρουαρίου, επιπλέον 220 υπάλληλους στο εργοστάσιο της Μόντενα που παράγει το MC20 λόγω “απότομης μείωσης της ζήτησης του μοντέλου”.

Η απόφαση αντικατοπτρίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Maserati εν μέσω της μεταβαλλόμενης δυναμικής της παγκόσμιας αγοράς πολυτελών αυτοκινήτων. Η εταιρεία, γνωστή για τη δέσμευσή της στην εξ’ολοκλήρου ιταλική δεξιοτεχνία και σχεδιασμό, προσπαθεί τώρα να προσαρμόσει το εργατικό δυναμικό της ώστε να ευθυγραμμιστεί με τις κυμαινόμενες απαιτήσεις για τα premium αυτοκίνητα της.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...