Η Ford απολύει 3.500 εργαζόμενους από το εργοστάσιο του Focus στη Γερμανία

Σχετικά άρθρα

Το γερμανικό σωματείο IG Metall και Ford συμφώνησαν να μειώσουν τον αριθμό των θέσεων εργασίας σε εργοστάσιο του Saarlouis κατά περίπου 3.500, αφού η παραγωγή του Ford Focus θα σταματήσει εκεί τον επόμενο χρόνο.

Αυτό αποτελεί πλήγμα για την οικονομία και το κύρος της Γερμανίας, με το μέλλον του εργοστασίου να είναι αβέβαιο -ακόμα και σήμερα- από τη στιγμή που η αμερικάνικη εταιρία ανακοίνωσε τον Ιούνιο του 2022 ότι θα καταργήσει το Focus.

Αυτό είναι το μοναδικό μοντέλο που παράγεται στο εν λόγω εργοστάσιο της Γερμανίας, και επιπλέον η Ford αποφάσισε να συναρμολογήσει το επόμενο ηλεκτρικό αυτοκίνητό της στην Ισπανία και όχι το Saarlouis, το οποίο απασχολεί περίπου 4.500 εργαζόμενους.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...