Ionna. Το νέο κοινό δίκτυο φορτιστών των BMW, GM, Honda, Hyundai, Kia, Mercedes και Stellantis στη Βόρεια Αμερική

Σχετικά άρθρα

Το BMW Group, η General Motors, η Honda, η Hyundai, η Kia, η Mercedes-Benz και η Stellantis ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν “μια άνευ προηγουμένου νέα κοινοπραξία δικτύου φόρτισης που θα επεκτείνει σημαντικά την πρόσβαση σε φόρτιση υψηλής ισχύος στη Βόρεια Αμερική“.

Το νέο δίκτυο φορτιστών ονομάζεται Ionna και οι εταιρείες δήλωσαν ότι στοχεύουν να εγκαταστήσουν τουλάχιστον 30.000 σημεία φόρτισης υψηλής ισχύος σε αστικές τοποθεσίες και αυτοκινητόδρομους στη Βόρεια Αμερική “για να διασφαλίσουν ότι οι πελάτες μπορούν να φορτίζουν όποτε και όπου χρειάζονται“.

Οι επτά αυτοκινητοβιομηχανίες υποστηρίζουν πως το δίκτυο φόρτισής τους θα προσφέρει υψηλή εμπειρία πελατών, αξιοπιστία, ικανότητα φόρτισης υψηλής ισχύος, ψηφιακή ενοποίηση, ελκυστικές τοποθεσίες και διάφορες ανέσεις κατά τη φόρτιση. Στόχος τους είναι οι σταθμοί να τροφοδοτούνται αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι νέοι σταθμοί φόρτισης θα είναι προσβάσιμοι από όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα οποιασδήποτε αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς θα προσφέρουν φορτιστές με βύσματα CCS και NACS.

Οι πρώτοι σταθμοί φόρτισης του δικτύου έχει προγραμματιστεί να ανοίξουν στις Ηνωμένες Πολιτείες το καλοκαίρι του 2024 και στον Καναδά σε μεταγενέστερο στάδιο. Σύμφωνα με τα σχέδια, οι σταθμοί φόρτισης θα αναπτυχθούν σε μητροπολιτικές περιοχές και κατά μήκος μεγάλων αυτοκινητοδρόμων, έτσι ώστε ένας σταθμός φόρτισης να είναι διαθέσιμος “όπου οι άνθρωποι επιλέξουν να ζήσουν, να εργαστούν και να ταξιδέψουν“.

Κάθε σταθμός θα είναι εξοπλισμένος με πολλαπλούς φορτιστές DC 350 kW και θα προσφέρει στέγαστρα όπου είναι δυνατόν, καθώς και ανέσεις όπως τουαλέτες, υπηρεσία φαγητού και υπηρεσίες λιανικής, είτε κοντά είτε εντός του ίδιου συγκροτήματος. Ένας επιλεγμένος αριθμός σταθμών θα περιλαμβάνει πρόσθετες ανέσεις, αν και το δελτίο τύπου δεν αναφέρει λεπτομέρειες γι’αυτούς.

Το νέο δίκτυο φόρτισης υπόσχεται να προσφέρει απρόσκοπτη ενοποίηση με εμπειρίες εντός οχήματος και εντός εφαρμογής των συμμετεχόντων αυτοκινητοβιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένων κρατήσεων, έξυπνου σχεδιασμού και πλοήγησης διαδρομής, εφαρμογές πληρωμής, διαφανή διαχείριση ενέργειας και πολλά άλλα. Επιπλέον, το δίκτυο θα αξιοποιήσει την τεχνολογία Plug & Charge για μια πιο φιλική προς τον χρήστη εμπειρία πελάτη.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες αναμένουν ότι οι σταθμοί φόρτισής τους θα πληρούν ή θα υπερβαίνουν τις απαιτήσεις του προγράμματος Εθνικής Υποδομής Ηλεκτρικών Οχημάτων των ΗΠΑ (NEVI) και στοχεύουν να γίνουν το κορυφαίο δίκτυο αξιόπιστων σταθμών φόρτισης υψηλής ισχύος στη Βόρεια Αμερική.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...