Leclerc και Sainz γνώριζαν για τη μεταγραφή του Hamilton στη Ferrari εβδομάδες πριν την ανακοίνωση

Σχετικά άρθρα

Τόσο ο Charles Leclerc όσο και ο Carlos Sainz δήλωσαν πως ήταν ενήμεροι για τη μεταγραφή του Lewis Hamilton στη Ferrari το 2025, αρκετές εβδομάδες πριν την επίσημη ανακοίνωση στις αρχές του μήνα.

Ο Leclerc είπε πως γνώριζε για την μεταγραφή του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή στη Scuderia πριν υπογράψει το νέο του συμβόλαιο, ενώ αποκάλυψε πως έχει μιλήσει με τον Hamilton. Όπως δήλωσε ο Μονεγάσκος:

Ναι, είχαμε συζητήσεις με τον Lewis, ειδικά όταν όλα ανακοινώθηκαν και επίσημα. Στείλαμε ο ένας στον άλλον, φυσικά. Όπως είπα, ο Lewis είναι ένας μεγάλος πρωταθλητής με μεγάλη εμπειρία και τόσες πολλές επιτυχίες. Είναι πάντα ενδιαφέρον να έχεις έναν νέο teammate καθώς μαθαίνεις διαφορετικούς τρόπους εργασίας ή οδήγησης. Ακόμη περισσότερο όταν ο νέος σου teammate είναι επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Αυτού του είδους οι συμφωνίες δεν οριστικοποιούνται από τη μια μέρα στην άλλη, οπότε χρειάζεται χρόνος και γνώριζα αυτές τις συζητήσεις πριν υπογράψω το νέο μου συμβόλαιο, οπότε δεν ήταν για εμένα κάποια έκπληξη μετά την υπογραφή του νέου μου συμβολαίου. Για τα υπόλοιπα, δεν θέλω να σχολιάσω κάτι, κυρίως από σεβασμό στον Carlos [Sainz]. Περάσαμε υπέροχα χρόνια μαζί και μας μένει ένας χρόνος μαζί. Θα κάνουμε τα πάντα για να τελειώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Προφανώς, ο Lewis είναι ένας απίστευτος οδηγός, ο πιο επιτυχημένος στην ιστορία, με μεγάλη εμπειρία επίσης. την οποία θα φέρει στην ομάδα και σε εμένα, πράγμα που είναι θετικό, αλλά και πάλι, με τον Carlos ήταν υπέροχα και έχουμε ακόμα έναν χρόνο μαζί για να προσπαθήσουμε και να κάνουμε την καλύτερη δυνατή δουλειά.

Για το νέο μονοθέσιο ο Leclerc είπε πως οι πρώτες εντυπώσεις του είναι πολύ καλύτερες σε σχέση με πέρυσι, λέγοντας πως το φετινό μονοθέσιο είναι “πιο υγιές” και βρίσκεται σε “καλύτερη θέση” από το περσινό, αλλά επισήμανε πως παρότι το αισθάνεται καλύτερο στην οδήγηση, δεν πρέπει να μεταφραστεί απαραίτητα πως θα μπορεί να ανταγωνιστεί την Red Bull, μιας και για την ώρα κανείς δεν γνωρίζει τι εξέλιξη έχουν κάνει οι άλλες ομάδες.

Από τη μεριά του ο Carlos Sainz είπε:

Πιστεύω ότι υπήρξε, προφανώς, μιας έκπληξη και σε εμένα, όπως σε όλο τον κόσμο της F1 με τα νέα [της μεταγραφής του Hamilton]. Νομίζω ότι όλοι έμειναν έκπληκτοι με αυτό που συνέβη. Από την πλευρά μου, μπορείτε προφανώς να καταλάβετε ότι έμαθα τα νέα λίγο νωρίτερα από οποιονδήποτε άλλον, αλλά είναι αλήθεια ότι είχα μερικές εβδομάδες για να σκεφτώ, μερικές εβδομάδες για να προετοιμαστώ, για να ετοιμαστώ επίσης για τη παρουσίαση του νέου μονοθεσίου και για τον πρώτο αγώνα της σεζόν, οπότε είχα λίγο χρόνο για να το αφομοιώσω, να βγάλω τα συμπεράσματά μου και να εστιάσω στη σεζόν του 2024 που είναι μπροστά. Αλλά το γεγονός ότι ήταν έκπληξη για ολόκληρο τον κόσμο της F1 δεν είναι είδηση, και προφανώς ήταν και για εμένα.

Αρχικά, αισθάνομαι πολύ προνομιούχος που είμαι μέρος της Ferrari και έχω ακόμα έναν χρόνο μπροστά μου, κάτι που σημαίνει πως θα είμαι συνολικά τέσσερα χρόνια οδηγός της Scuderia Ferrari. Νομίζω ότι όταν είσαι οδηγός της Ferrari, μπορείς να πας σε όποια ομάδα από εδώ και στο εξής, έχοντας βρεθεί στη Ferrari ως οδηγός της. Κάνει καλό σε κάθε οδηγό στο grid. Αν σε αυτό προσθέσεις το γεγονός ότι έχω κερδίσει αγώνες για τη Ferrari, έχω κερδίσει pole positions, έχω ανέβει στο βάθρο αρκετές φορές, νομίζω ότι βοήθησα αυτή την ομάδα να προχωρήσει προς τα πάνω. Η συνολική μου αίσθηση για αυτά τα τέσσερα χρόνια είναι σίγουρα θετική. Ανυπομονώ να δω τι μου επιφυλάσσει το μέλλον γιατί είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν καλά πράγματα.

Ο Ισπανός δεν θα βιαστεί να αποφασίσει για το μέλλον του:

Νομίζω ότι όσα δήλωσα πέρυσι πως θα ήθελα να τακτοποιήσω το μέλλον μου πριν από τον πρώτο αγώνα της φετινής σεζόν δεν ισχύουν και πλέον υπάρχουν πράγματα που έχουν αλλάξει αρκετά, όπως μπορείτε να φανταστείτε. Λοιπόν, νομίζω ότι θα είναι πιθανώς μια μακρύτερη διαδικασία. Θα έχω μπροστά μου ίσως τα πιο σημαντικά τρία ή τέσσερα χρόνια της καριέρας μου, όπου θέλω να βεβαιωθώ ότι θα βρίσκομαι στο σωστό μέρος στη σωστή στιγμή.

Θέλω να βεβαιωθώ ότι θα διαλέξω τον σωστό επόμενο προορισμό για μένα. Οπότε θα αφιερώσω τον χρόνο μου για να το σκεφτώ, να ακούσω όλες τις επιλογές, να ρίξω μια ματιά σε όλες τις επιλογές, ώστε να μπορώ να νιώθω άνετα όταν πάρω την απόφαση, πως έχω δώσει στον εαυτό μου αρκετό χρόνο και αρκετές πληροφορίες.

Τούτου λεχθέντος, νομίζω ότι είναι απολύτως δυνατό να χωρίσουμε το ένα πράγμα από το άλλο. Έχω μια καλή ομάδα διαχείρισης που θα φροντίσει επίσης γι’ αυτό. Επομένως, η πλήρης εστίασή μου θα είναι φέτος στο Μπαχρέιν. Και θα ξεκινήσω τη σεζόν όσο πιο δυνατά μπορώ, καταβάλλοντας όλη μου την προσπάθεια για να είμαι γρήγορος από την αρχή του πρωταθλήματος. Και ναι, το άλλο πράγμα θα τακτοποιηθεί όσο περνάει ο καιρός.

Τέλος, ο επικεφαλής της ομάδας F1 της Ferrari, Fred Vasseur, παραδέχτηκε πως δεν ήταν το ευκολότερο τηλεφώνημα της ζωής του το να πει στον Carlos Sainz ότι ο Lewis Hamilton θα τον αντικαταστήσει το 2025, συμπληρώνοντας πως το ίδιο δύσκολο ήταν και το τηλεφώνημα στον Toto Wolff.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, δεν ήταν η πιο εύκολη κλήση της ζωής μου. Ένα από τα πιο δύσκολα ήταν αυτό με τον Toto [Wolff]. Αλλά είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι είναι ένας πολύ επαγγελματίας οδηγός. Καταλαβαίνει ότι έχουμε μια μεγάλη σεζόν μπροστά μας. Είναι μια τεράστια ευκαιρία και νομίζω ότι είναι επίσης μια ονειρική κατάσταση να έχει την ομάδα πίσω του.

Είχαμε μια μακρά συζήτηση, όπως μπορείτε να φανταστείτε, αλλά θα υποστηρίξω πλήρως τον Carlos. Είναι πλήρως αφοσιωμένος και ξέρουμε ότι πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μαζί. Είμαστε επαγγελματίες.

Ερωτηθείς εάν η απόφαση της Ferrari να υπογράψει με τον Hamilton ήταν άδικη για τον Ισπανό, ο οποίος ήταν ο μόνος οδηγός εκτός της Red Bull που κέρδισε έναν αγώνα το 2023, ο Vasseur απάντησε:

Άδικο, δεν ξέρω αν αυτή είναι η σωστή λέξη. Επειδή πιστεύω ότι για την ομάδα η ευκαιρία να [υπογράψει] με τον Lewis είναι κάτι που πρέπει να λάβεις υπόψη σε κάθε περίπτωση. Είναι ο τύπος με τη μεγαλύτερη εμπειρία και είναι μια τεράστια ευκαιρία για εμάς. Δεν έχει να κάνει με τον Carlos. Ο Carlos έκανε εξαιρετική δουλειά πέρυσι και είμαι σίγουρος ότι θα κάνει εξαιρετική δουλειά και φέτος. Αλλά είναι πολύ επαγγελματίας και έχουμε μια πολύ καλή προσωπική σχέση. Είναι όπως είναι και πρέπει να επικεντρωθούμε στο μέλλον.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...