Η GM επιμένει ότι η Andretti-Cadillac μπορεί να είναι ανταγωνιστική στη Formula 1

Σχετικά άρθρα

Η General Motors επανέλαβε την πεποίθησή της ότι η συνεργασία με τον Michael Andretti και την Cadillac για μια θέση στο grid της Formula 1 μπορεί να φέρει μια ανταγωνιστική ομάδα, παρά τις ανησυχίες που εκφράστηκαν από τη Formula 1.

Η F1 απέρριψε την αρχική αίτηση του Andretti τον περασμένο μήνα, θέτοντας εν αμφιβόλω την ανταγωνιστικότητα της ομάδας, λέγοντας πως θα ήταν πρόθυμη να επανεξετάσει το 2028 μια αίτηση από τον Andretti, όταν η GM θα έχει έτοιμο την μονάδα ισχύος που ετοιμάζει.

Ωστόσο, η GM διαφωνεί σθεναρά. Η εταιρεία εστιάζει στην επιτυχημένη ιστορία της Andretti στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, με νίκες σε θρυλικούς αγώνες όπως το Indy 500, τοn 24ωρο αγώνα αντοχής της Daytona και τον 12ωρο αγώνα αντοχής του Sebring.

Ο αντιπρόεδρος επιδόσεων και μηχανοκίνητου αθλητισμού της GM, Jim Campbell, είπε ότι το έργο συνεχίζεται “με ρυθμό”, επιβεβαιώνοντας πως η Andretti-Cadillac έχει ζητήσει μια συνάντηση με την Formula 1 μετά το λάθος που προέκυψε από το email που κατέληξε στον φάκελο των ανεπιθύμητων.

Σε ότι αφορά την αίτησή μας με τον Andretti, αισθανόμαστε υπέροχα με αυτή [την αίτηση]. Η FIA μελέτησε την πρόταση μαζί με αυτές άλλων αιτούντων και στη συνέχεια έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης και έγκριση στην αίτησή μας. Προφανώς λοιπόν η FOM έκανε τη δήλωσή της και ζητήσαμε μια επόμενη συνάντηση μαζί της, και έτσι θα εργαστούμε για αυτό. Πιστεύουμε ότι μεταξύ του Andretti και της Cadillac έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε μια ανταγωνιστική συμμετοχή.

Δεν λέμε ότι είναι εύκολο, αλλά μεταξύ των δύο οργανισμών έχουμε παραδείγματα στην ιστορία για τις επιτυχίες που έχουν πετύχει σε άλλες κατηγορίες μηχανοκίνητου αθλητισμού, και αυτό ισχύει τόσο για την την Cadillac όσο και τον Andretti. Με αυτά τα λόγια, οι κοινές μας ομάδες συνεχίζουν να αναπτύσσουν το αυτοκίνητό μας με ρυθμό. Άρα, εκεί βρισκόμαστε.

Πιστεύουμε στην αίτηση που υποβάλαμε και σε αυτήν την εφαρμογή διατυπώσαμε τις ικανότητες τόσο του Andretti ως αγωνιστική ομάδα όσο και της Cadillac ως κατασκευαστικής και μηχανικής οντότητας. Έτσι, αισθανόμαστε σίγουροι για την εφαρμογή και ζητάμε συνάντηση με την FOM,

είπε ο Campbell που όταν ρωτήθηκε εάν η μονάδα ισχύος της Cadillac θα μπορούσε να είναι έτοιμη νωρίτερα από το 2028, επεσήμανε ότι η μάρκα περιορίζεται από τους κανονισμούς της FIA.

Όταν εγγράφεστε ως κατασκευαστής μονάδα ισχύος, υπάρχει προθεσμία για να το κάνεις αυτό, και για εμάς ήταν τον περασμένο Ιούνιο για την μονάδα ισχύος του 2028. Αν θα ήθελες να αναπτύξεις έναν κινητήρα νωρίτερα, τότε θα έπρεπε να εγγραφεί το προηγούμενο έτος. Άρα, είναι απλώς ένας κανονισμός.

Φυσικά και θα μπορούσαμε να έχουμε έτοιμη την μονάδα ισχύος για τη σεζόν του 2026.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...