Απορρίφθηκε η είσοδος της Andretti στην F1 το 2025

Σχετικά άρθρα

Παρά το γεγονός πως η ομάδα του Andretti δεν πήρε το πράσινο φως από την Formula 1 για να ενταχθεί στο grid το 2025, η ομάδα συνεχίζει τις εργασίες ώστε να ήταν είναι έτοιμη να εισέλθει στο άθλημα πλέον το 2028.

Ο Andretti έχει προσλάβει άτομα από τις Mercedes, Red Bull και Ferrari, με την ομάδα να αποτελείται από 120 άτομα, συμπεριλαμβανομένων περίπου 50 μηχανικών της GM.

Η ομάδα κάνει δοκιμές στην αεροδυναμική σήραγγα της Toyota στην Κολωνία από τον περασμένο Οκτώβριο και σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα πλαίσιο πραγματικού μεγέθους στα μέσα του έτους που θα χρησιμοποιηθεί ως πρωτότυπο μοντέλο για πρώιμες δοκιμές έγκρισης.

Χρειάζεται χρόνος για την κατασκευή ανταγωνιστικών αγωνιστικών αυτοκινήτων. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε ήδη σημειώσει τόση πρόοδο σε μακροχρόνιες δραστηριότητες όπως η αεροδυναμική σχεδίαση και η προσομοίωση. Δεν υποτιμούμε το έργο.

Όπως έχει πει ο Mohammed [Ben Sulayem, πρόεδρος της FIA] πολλές φορές, τα οφέλη που θα φέρουμε στο άθλημα και το πρωτάθλημα είναι τόσο προφανή. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος θα ήθελε να προσπαθήσει να μας σταματήσει και να στερήσει από τους οπαδούς των αγώνων την ευκαιρία να δουν μια γνήσια αμερικανική ομάδα εργασίας να έρχεται αντιμέτωπη με τα θρυλικά ονόματα που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή στη F1,

δήλωσε ο Michael Andretti, Διευθύνων Σύμβουλος και πρόεδρος της Andretti Global.

Στην ανακοίνωσή της η FOM περιγράφει λεπτομερώς γιατί δεν έκρινε πως ο Andretti μπορεί να μπει στη Formula 1.

Η διαδικασία αξιολόγησής μας έδειξε ότι η παρουσία μιας 11ης ομάδας δεν θα προσέφερε από μόνη της αξία στο πρωτάθλημα. Ο πιο σημαντικός τρόπος με τον οποίο ένας νεοεισερχόμενος θα φέρει αξία είναι να είναι ανταγωνιστικός. Δεν πιστεύουμε ότι ο αιτών θα ήταν ανταγωνιστικός συμμετέχων.

Η προσθήκη μιας 11ης ομάδας θα επιβάρυνε λειτουργικά τους διοργανωτές αγώνων, προσθέτοντας σε μερικούς από αυτούς σημαντικό κόστος και θα μείωνε τους τεχνικούς, λειτουργικούς και εμπορικούς χώρους των άλλων ανταγωνιστών. Δεν μπορέσαμε να εντοπίσουμε οποιαδήποτε σημαντική αναμενόμενη θετική επίδραση στα οικονομικά αποτελέσματα της CRH, ως βασικό δείκτη της καθαρής εμπορικής αξίας του Πρωταθλήματος.

Θα κοιτούσαμε διαφορετικά σε μια αίτηση για την είσοδο μιας ομάδας στο Πρωτάθλημα του 2028 με μονάδα ισχύος GM, είτε ως ομάδα εργασίας της GM είτε ως ομάδα πελατών της GM που σχεδιάζει όλα τα επιτρεπόμενα εξαρτήματα εσωτερικά. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ληφθούν υπόψη πρόσθετοι παράγοντες σε σχέση με την αξία που θα προσέφερε ο Αιτών στο Πρωτάθλημα, ιδίως όσον αφορά την εισαγωγή ενός νέου κύρους OEM στο άθλημα ως προμηθευτής PU.

O Otmar Szafnauer, πρώην επικεφαλής της Alpine και της Aston Martin, αποκάλυψε πως έχει συζητήσει με τον Andretti προκειμένου να ενταχθεί στη νέα ομάδα.

Είχα κάποιες συζητήσεις με τον Michael Andretti, μου είχε τηλεφωνήσει πριν πάω στην Alpine και του είπα ότι θα ήθελα πολύ να τον βοηθήσω. Πρέπει να πάρουν πρώτα έγκριση εισόδου στη F1, γιατί χωρίς συμμετοχή πώς μπορώ να τον βοηθήσω; Εάν γίνουν δεκτοί, τότε θα μπορώ να συζητήσω να εμπλακώ, να ξεκινήσω, να τους κάνω να κινηθούν.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τραυματίστηκε ελαφρά ο Lando Norris

Ο Lando Norris γιόρτασε την Ημέρα του Βασιλιά στην Ολλανδία, που γιορτάζεται στις 27 Απριλίου, αλλά η μέρα για τον πιλότο της McLaren έκλεισε...