Cupra Born VZ με 326 άλογα

Σχετικά άρθρα

H Cupra παρουσίασε σήμερα την σπορ έκδοση του Born, την VZ όπως την ονομάζει. Κίνηση παίρνει από έναν ηλεκτροκινητήρα, τοποθετημένος στον πίσω άξονα, που παράγει 326 άλογα με 545 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 5,7 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 200 χλμ/ώρα.

Η μπαταρία του είναι χωρητικότητας 79 kWh και προσφέρει αυτονομία έως 570 χιλιομέτρων. Μπορεί να φορτιστεί στο σπίτι χρησιμοποιώντας έναν AC φορτιστή 11 kW AC ή σε σημεία ταχείας φόρτισης με φορτιστές DC 170 kW. Με τον τελευταίο, η μπαταρία φορτίζει από το 10% έως το 80%,σε 30 λεπτά.

Το αυτοκίνητο έχει βελτιώσεις στο πλαίσιο, με τη νέα DCC Sport ανάρτηση να έχει καλύτερη απόκριση, ενώ βελτιωμένη αίσθηση προσφέρει και το πεντάλ του φρένου. Το σύστημα διεύθυνσης του Born VZ έχει αναβαθμιστεί με νέο λογισμικό για να γίνει ακόμα πιο σπορ. Οι βελτιώσεις στο σύστημα πέδησης δίνουν στο VZ μία πιο σκληρή, έντονη αίσθηση στο φρενάρισμα αυξάνοντας την αμεσότητα.

Το Cupra Born VZ προσφέρεται και σε δύο νέα εξωτερικά χρώματα, τα Dark Forest και Midnight Black, ενώ φορά νέες σφυρήλατες ζάντες 20″. Στο εσωτερικό υπάρχουν bucket καθίσματα, ενώ ενσωματώνει χειριστήρια αλλαγής αναγεννητικής πέδησης στο τιμόνι, επιτρέποντας στον οδηγό να επιλέξει την ανάκτηση ενέργειας ανάμεσα σε τρία επίπεδα.

Η κεντρική οθόνη αφής μεγαλώνει κατά 0,9″ φτάνοντας στις 12,9″, ενώ υπάρχει μια μπάρα αφής στο κάτω μέρος της μέσω της οποίας ο οδηγός μπορεί να προσαρμόσει τον κλιματισμό και την ένταση. Επίσης το αυτοκίνητο διαθέτει νέο ηχοσύστημα της Sennheiser 10 ηχείων, απόδοσης 425 watt.

Το Born VZ εξοπλίζεται με το σύστημα Remote Park Assist, όπου επιτρέπει στον οδηγό να ελέγχει το αυτοκίνητο με το smartphone του ενώ το Trained Parking Assist του επιτρέπει να παρκάρει μόνο του σε σημεία που χρησιμοποιούνται συχνά. Για το καθημερινό παρκάρισμα σε οποιαδήποτε τοποθεσία η Top View Camera δίνει στον οδηγό ορατότητα 360 μοιρών.

Το αυτοκίνητο διαθέτει επίσης συστήματα ασφάλειας και άνεσης όπως: το Side Assist που προειδοποιεί τον οδηγό να αποφύγει οχήματα που βρίσκονται είτε στο τυφλό σημείο του αυτοκινήτου είτε πλησιάζουν με μεγάλη ταχύτητα, το Front Light Assist που ελέγχει αυτόματα τη λειτουργία των προβολέων, το Dynamic Road Sign Display που εντοπίζει τις πινακίδες οδικής σήμανσης και το Exit Warning που ενημερώνει τους επιβάτες πριν ακόμα ανοίξουν τις πόρτες, για τυχόν εμπόδια που μπορεί να υπάρχουν στο σημείο που πραγματοποιείται η στάθμευση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...