Ο Hamilton εξέφρασε στον Wolff από πέρυσι τις σκέψεις του να φύγει από την Mercedes

Σχετικά άρθρα

Διαθέσιμη είναι από σήμερα στο Netflix η έκτη σεζόν του Drive to Survive και σε αυτή, ο Lewis Hamilton μιλώντας στον Toto Wolff στο γραφείο του άφησε να εννοηθεί πως σκεφτόταν να φύγει από την Mercedes, μιας και η ομάδα δεν του παρέχει ένα μονοθέσιο ικανό να του επιτρέψει να παλέψει για το πρωτάθλημα.

– Wolff: Πέρυσι [2022], η εξέλιξη του αυτοκινήτου… δεν ήσουν ευχαριστημένος μαζί μου; Εμμένοντας στην ιδέα, κρατώντας την λόγω των ενθαρρυντικών αποτελεσμάτων στο τέλος…

– Hamilton: Αυτή ήταν η μεγαλύτερη αποτυχία.

– Wolff: Ήταν η μεγαλύτερη αποτυχία

– Hamilton: Eπειδή η περσινή χρονιά μας οδήγησε σε λάθος… ξέρεις…

– Wolff: Για μένα, προσωπικά, όταν βλέπεις το βήμα που έκανε η Aston Martin τον χειμώνα… αν το κάνουμε σωστά με το concept του αυτοκινήτου, την αεροδυναμική και την ισορροπία, μπορούμε να κερδίσουμε ένα πρωτάθλημα. Αλλά δεν θέλω να περιμένω μέχρι το 2026 όταν θα έχουμε τους νέους κανονισμούς κινητήρων.

– Hamilton: Μπορείς να είσαι εδώ για 20 χρόνια, 30 ακόμη χρόνια. Εγώ δεν μπορώ!

– Wolff: Ποιος το λέει αυτό;

– Hamilton: Πολύτιμα χρόνια για μένα. Δεν γνωρίζω…

– Wolff: Lewis, είσαι πολύ περισσότερο από οδηγός αγώνων. Κάτι περισσότερο από επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής. Είσαι ένας από τους ανθρώπους που πηγαίνουν αυτήν την ομάδα μπροστά.

Επιπλέον ο Hamilton δήλωσε στο περιθώριο των γυρισμάτων του Drive to Survive:

Είμαι με τη Mercedes από τα 13 μου. Έτσι, οι προοπτικές απλώς αλλάζουν. Φέτος το συμβόλαιό μου είναι για ανανέωση. Η νοοτροπία μου είναι: είχαμε δύο δύσκολα χρόνια, οπότε ο στόχος μου είναι να επιστρέψω στην κορυφή για να κερδίσω ξανά ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αλλά τότε μπαίνουμε στο αυτοκίνητο, το 2023 και είναι και πάλι κακό.

Δεν θυμάμαι πως είναι να κερδίσεις, ας είμαι ειλικρινής. Έχει περάσει αρκετό διάστημα. Δεν θυμάμαι πως είναι αυτό το συναίσθημα. Αναγνωρίστε ότι δεν το καταλάβαμε σωστά. Πήραμε λάθος αποφάσεις. Κάντε μεγάλα βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση πριν να είναι πολύ αργά.

Επιπλέον ο Hamilton είπε μια ιστορία για τους μηχανικούς της Mercedes που αγνόησαν τη συμβουλή του:

Πέρυσι θυμάμαι ότι έκανα παράπονα στην ομάδα: “Κοιτάξτε, πρέπει να κάνουμε αυτές τις αλλαγές ή αυτή είναι η κατεύθυνση αν θα συνεχίσουμε έτσι και εδώ θα καταλήξουμε, παρακαλώ κάντε κάτι για αυτό…”. Θυμάμαι εκείνη τη μέρα, μου είπαν: “ξέρουμε τι κάνουμε, κάνεις λάθος”. Ήταν μια ενδιαφέρουσα στιγμή. Έκανα ένα βήμα πίσω και δεν ήθελα να πατήσω στα δάχτυλα κανενός. Αργότερα μιλήσαμε μέσα στη σεζόν και μου είπαν “ίσως είχες δίκιο…”

Ο Hamilton, μιλώντας για το νέο συμβόλαιό του με την Mercedes, είπε:

Κάθε φορά που κλείνεις ένα συμβόλαιο, θα ήσουν ηλίθιος αν δεν αναλύεις πού βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή και ποιες άλλες ευκαιρίες υπάρχουν. Στη συνέχεια παίρνεις μια απόφαση. Εξερευνείς άλλες ευκαιρίες ή συνεχίζεις με αυτό που κάνεις.

Ο Wolff είπε για το νέο συμβόλαιο του Hamiton:

Καταλαβαίνω απόλυτα ότι ο Lewis πρέπει να αναζητήσει την καλύτερη ευκαιρία για τον εαυτό του. Αλλά αυτό που συμφωνήσαμε νωρίς ήταν να μην μιλήσουμε με κανέναν άλλο πριν είμαστε ανοιχτοί και ειλικρινείς μεταξύ μας. Σε κάθε σχέση θα έχετε στιγμές όπου οι στόχοι σας διαφέρουν. Έτσι κυλάει η ζωή. Στο πλαίσιο της σχέσης μας είναι ένας πιστός τύπος.

Ο Hamilton πρόσθεσε:

Ο Toto κι εγώ έχουμε πολλά κοινά. Είμαστε ανταγωνιστικοί και μισούμε την ήττα. Είχαμε δύο δύσκολα χρόνια, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω πολύ στη Mercedes. Απλά πρέπει να κάνει ένα άλμα πίστης. Ο Toto άκουσε. Δεν αισθάνομαι ποτέ ότι δεν θα είμαι οδηγός της Mercedes. Είναι σπίτι μου. Είναι οικογένεια μου.

Ο Wolff απαντώντας στην ερώτηση πως θα είναι ο Hamilton με τα κόκκινα ρούχα της Ferrari:

Δεν θα του ταίριαζε…

Ο George Russell είπε, μιλώντας πέρυσι:

Αν έφευγε, θα έβαζε τη Mercedes σε δύσκολη θέση γιατί θα φαινόταν σαν να έχει χάσει την πίστη του στην ομάδα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...