Στο σφυρί μια από τις 20 Lamborghini Centenario LP770-4 Coupe με μόλις 112 χλμ.

Σχετικά άρθρα

Τον Μάρτιο του 2016 και στο πλαίσιο της έκθεσης της Γενεύης, η Lamborghini παρουσίασε την Centenario, ένα μοντέλο που γιορτάζει τα 100 χρόνια από την γέννηση του ιδρυτή της, Feruccio.

Η παραγωγή του ιταλικού hypercar περιορίστηκε σε μόλις 40 κομμάτια (20 coupe και 20 cabrio), και έγινε άμεσα sold out παρότι η τιμή της οριζόταν στα 2 εκατομμύρια ευρώ προ φόρων.

Μια εξ αυτών των Centenario LP770-4 θα βγει στο σφυρί στη δημοπρασία του οίκου RM Sotheby’s στο Dubai, στις 8-9 Μαρτίου, με το εικονιζόμενο αυτοκίνητο να έχει διανύσει μόλις 112 χλμ. από το 2017, όταν και παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του στη Γερμανία, με τα περισσότερα από αυτά να τα είχε διανύσει στις δοκιμές του εργοστασίου πριν την παράδοση.

Το αυτοκίνητο βασίζεται στην Aventador αλλά έχει διαφορετικό σχεδιασμό, θυμίζοντας κάτι από την Asterion, έχοντας νέα φωτιστικά σώματα, αεριζόμενο καπό, μπροστά splitter, πλαϊνές ποδιές παρόμοιες με αυτές της Veneno, τεράστιο διαχύτη, αναδιπλούμενη αεροτομή και τριπλές απολήξεις εξατμίσεων τοποθετημένες στο κέντρο. Το σώμα και το μονοκοκ σασί είναι εξολοκλήρου από carbon, κάτι που είχαμε να δούμε από την Sesto Elemento.

Μηχανικά φορά τον V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα 6,5-λίτρων, όπου για την περίσταση αποδίδει 770 άλογα με 700 Nm ροπής. Η δύναμη στέλνεται σε όλους τους τροχούς και τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 2,9 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε 8,6 δευτερόλεπτα, τα 0-300 χλμ/ώρα σε 23,5 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα μεγαλύτερη των 350 χλμ/ώρα.

Παρά την εκτενή χρήση carbon, το βάρος της Centenario αγγίζει τα 1.570 κιλά, έχοντας αναλογία βάρους/ίππο 1:2,04. Διαθέτει τετραδιεύθυνση, με το μήκος της να αγγίζει τα 4.924 χλστ., και ύψος 1.143 χλστ., ενώ πατάει σε σφυρήλατες και χυτευτές ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών μπροστά και 21 ιντσών πίσω.

H εκτιμώμενη τιμή πώλησης κυμαίνεται από 1,85 έως 2,3 εκατομμύρια ευρώ.

ΠηγήRM Sotheby's

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...