Tesla: Αντιμέτωπη με ομαδική μήνυση για φυλετικές διακρίσεις

Σχετικά άρθρα

Η δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της Καλιφόρνια Noel Wise αποφάνθηκε προσωρινά πως σχεδόν 6.000 μαύροι εργαζόμενοι του εργοστασίου της Tesla μπορούν να κάνουν ομαδική μήνυση στην εταιρία, για την υποτιθέμενη αποτυχία της να αντιμετωπίσει τις ανεξέλεγκτες φυλετικές διακρίσεις και παρενοχλήσεις στο εργοστάσιό της στο Fremont.

Ο δικαστής δήλωσε ότι η μήνυση παρουσιάζει κοινά ερωτήματα για όλους τους μαύρους εργαζόμενους στο εργοστάσιο για το κατά πόσο η Tesla γνώριζε την υποτιθέμενη ανάρμοστη συμπεριφορά και αρνήθηκε να λάβει μέτρα για να την αποτρέψει.

Ο ενάγων Marcus Vaughn, πρώην εργαζόμενος στη γραμμή συναρμολόγησης υπέβαλε για πρώτη φορά μήνυση το 2017, υποστηρίζοντας ότι οι μαύροι εργαζόμενοι του εργοστασίου υπέστησαν μια σειρά ρατσιστικών συμπεριφορών, συμπεριλαμβανομένων ύβρεων, γκράφιτι και θηλιών που είχαν κρεμαστεί στους σταθμούς εργασίας τους.

Η Tesla υποστήριξε ότι δεν ανέχεται την παρενόχληση στον χώρο εργασίας και ότι έχει απολύσει εργαζόμενους που διαπιστώθηκε πως είχαν εμπλακεί σε ρατσιστική παρενόχληση.

Η προσωρινή απόφαση αποτελεί σημαντικό πλήγμα για την Tesla, καθώς η εταιρεία μπορεί να έρθει αντιμέτωπση με μια πιθανή απόφαση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Η δίκη αναμένεται να διεξαχθεί τον Οκτώβριο, παράλληλα με την δίκη που αφορά παρόμοιους ισχυρισμούς κατά της Tesla από υπηρεσία πολιτικών δικαιωμάτων της πολιτείας της Καλιφόρνια. Και στις δύο δίκες, δικαστής θα είναι η Noel Wise.

Η Tesla αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες φυλετικής προκατάληψης σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καλιφόρνιας από την Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών Απασχόλησης των ΗΠΑ, η οποία εφαρμόζει τους ομοσπονδιακούς νόμους κατά των διακρίσεων. Η Tesla έχει ζητήσει την απόρριψη αυτής της υπόθεσης ή εναλλακτικά την αναστολή της, υποστηρίζοντας ότι πρέπει πρώτα να επιλυθούν οι άλλες αγωγές.

Η εταιρεία, εν τω μεταξύ, ασκεί έφεση κατά της απόφασης των ενόρκων ύψους 3,2 εκατ. δολαρίων που επιδικάστηκε στον Owen Diaz, έναν μαύρο πρώην υπάλληλο της Tesla, αφού διαπιστώθηκε ότι η εταιρία απέτυχε να αποτρέψει τη σοβαρή φυλετική παρενόχληση στο εργοστάσιο της στο Fremont.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...