Διέρρευσαν τεχνικά χαρακτηριστικά του Rivian R2

Σχετικά άρθρα

Την ερχόμενη Πέμπτη 7 Μαρτίου η Rivian θα παρουσιάσει το R2S και σήμερα διέρρευσαν τα τεχνικά του χαρακτηρισιτκά. Τα αρχεία προέρχονται από το ίδιο το site της Rivian, με το μοντέλο να ξεκινά στις ΗΠΑ από τις 47.500 δολάρια και να προσφέρει αυτονομία 531 χιλιομέτρων ανά φόρτιση.

Τα 0-96 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε 3 δευτερόλεπτα, έχοντας μήκος 4,714 μέτρα, πλάτος 1,905 μέτρα, ύψος 1,699 μέτρα και μεταξόνιο 2,936 μέτρων. Έχει απόσταση από το έδαφος 25 εκατοστών, με τη γωνία προσέγγισης να είναι 25 μοίρες και η γωνία αποχώρησης 27 μοίρες.

Το αυτοκίνητο βασίζεται στη νέα πλατφόρμα της εταιρίας που έχει πιο απλή κατασκευή και θα μειώσει κατά πολλές χιλιάδες ευρώ το κόστος κάθε αυτοκινήτου που θα την χρησιμοποιεί.

Το R2S αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2026 και θα είναι διαθέσιμο και στην Ευρώπη. Η παραγωγή του θα γίνεται στο νέο εργοστάσιο που κατασκευάζει η Rivian στη Georgia των ΗΠΑ.

Όλα τα R2 μοντέλα θα έχουν επίσης πιο απλή ηλεκτρονική αρχιτεκτονική, με 60% λιγότερους εγκεφάλους (ECU) και 25% λιγότερη καλωδίωση. Αυτό θα συμβεί επειδή η Rivian θα αναπτύξει μόνη της τα συγκεκριμένα εξαρτήματα, ενώ παράλληλα θα ενοποιήσει τους εγκεφάλους σε ζώνες του αυτοκινήτου (μπροστά, μέση, πίσω). Η εταιρία θα αναπτύξει και νέο λογισμικό.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...