Ο Bob Bell εγκαταλείπει την Alpine για να ενταχθεί στην Aston Martin

Σχετικά άρθρα

Ο βετεράνος μηχανικός της Formula 1, Bob Bell, τερμάτισε μια μακρά συνεργασία με την Alpine/Renault/Benetton και εντάχθηκε στην ομάδα της Aston Martin. Ο Bob είχε εργαστεί και ως επικεφαλής της Renault το 2009 και για πολλά χρόνια είχε συμβουλευτικό ρόλο στην ομάδα στο Enstone,

Στην Aston Martin αναλαμβάνει τον ρόλο του εκτελεστικό διευθυντή-τεχνικού (Executive Director – Technical), θα αναφέρεται στον Mike Krack και θα επιβλέπει τα τμήματα Τεχνικών, Μηχανικών και Επιδόσεων της Aston Martin.

Ο Bell είπε:

Έχω εντυπωσιαστεί από την πρόοδο που έχει κάνει η Aston Martin Aramco τα τελευταία χρόνια. Η ευκαιρία να παίξω τον ρόλο μου σε αυτό το ταξίδι είναι απίστευτα συναρπαστική και ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους σπουδαίους τεχνικούς ηγέτες στο Silverstone.

Η κλίμακα και η φιλοδοξία αυτού του έργου είναι εξαιρετικά κίνητρα. Είμαι δρομέας και βλέπω την πείνα και την αποφασιστικότητα να τροφοδοτούν αυτήν την ομάδα. Ανυπομονώ να παίξω τον ρόλο μου με τον Mike και την υπόλοιπη ομάδα.

Ο επικεφαλής της ομάδας Krack δήλωσε:

Είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω τον Bob Bell στην Aston Martin Aramco. Αυτό είναι ένα βασικό ραντεβού για να διασφαλίσουμε ότι βελτιστοποιούμε ό,τι κάνουμε ως ομάδα και εστιάζουμε στις σωστές επιδόσεις.

Το ιστορικό του Bob στο άθλημα μιλάει από μόνο του και η εμπειρία του θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε να κάνουμε βήματα μπροστά στο συναρπαστικό ταξίδι που διανύουμε.

Ο Bell είναι μια πολύ αξιοσέβαστη φιγούρα paddock για πάνω από τέσσερις δεκαετίες από τότε που εντάχθηκε στη McLaren ως αεροδυναμιστής το 1982. Ήταν στην McLaren στη εποχή του Ayrton Senna και ήταν μέλος της ομάδας που σχεδίασε το κυρίαρχο MP4/4 του 1988.

Ο 65χρονος πλέον από το Μπέλφαστ εντάχθηκε στην ομάδα του Enstone το 1997 στις μέρες της Benetton, επιστρέφοντας στη Renault το 2001 μετά από μια περίοδο στην Jordan, ενεργώντας ως τεχνικός διευθυντής της ομάδας στα χρόνια που κερδίζει τα δύο του πρωταθλήματα ο Fernando Alonso.

Μετά τη διαμάχη για το crashgate και την αποχώρηση του Flavio Briatore, κράτησε για λίγο τα ηνία της Renault ως επικεφαλής της ομάδας το 2009 και διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της το 2010.

Στη συνέχεια έφυγε ξανά από τη Renault για να εργαστεί για τρία χρόνια ως τεχνικός διευθυντής της Mercedes, διαδραματίζοντας βασικό ρόλο στην ανάπτυξη του εξαιρετικά επιτυχημένου W05 του 2014, πριν φύγει από την ομάδα για την Marussia. Εντάχθηκε στη Renault για τρίτη φορά το 2016 ως επικεφαλής τεχνικός διευθυντής, αναλαμβάνοντας δύο χρόνια αργότερα έναν πιο συμβουλευτικό ρόλο, κυρίως στην Alpine Labs, τον οργανισμό που ιδρύθηκε για να εξερευνήσει τη χρήση της τεχνολογίας αγώνων μακριά από τη F1.

Η αποχώρηση του Bell από την Alpine έρχεται μετά την αποχώρηση του τεχνικού διευθυντή Matt Harman και του επικεφαλής αεροδυναμικής Dirk de Beer, αν και δεν θεωρείται ότι συνδέεται με τον τεχνικό ανασχηματισμό της ομάδας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τραυματίστηκε ελαφρά ο Lando Norris

Ο Lando Norris γιόρτασε την Ημέρα του Βασιλιά στην Ολλανδία, που γιορτάζεται στις 27 Απριλίου, αλλά η μέρα για τον πιλότο της McLaren έκλεισε...