Η Airbus παρουσίασε το CityAirbus, ιπτάμενο ηλεκτρικό ταξί με εμβέλεια 80 χλμ.

Σχετικά άρθρα

Η Airbus παρουσίασε σήμερα το αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο CityAirbus NextGen, ενόψει της παρθενικής του πτήσης αργότερα φέτος. Το CityAirbus είναι ένα ηλεκτρικό όχημα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL) -κατηγορίας δύο τόνων- με άνοιγμα φτερών περίπου 12 μέτρα, και αναπτύσσεται για να έχει μια εμβέλεια 80 χλμ.

Η επιχειρησιακή του ταχύτητα θα είναι στα 120 χλμ/ώρα, καθιστώντας το CityAirbus NextGen απόλυτα κατάλληλο για πτήσεις σε μεγάλες πόλεις. Η αποκάλυψη συνέπεσε με τα εγκαίνια του νέου κέντρου δοκιμών των CityAirbus στο Donauworth της Γερμανίας, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στη δοκιμή συστημάτων για τα eVTOL.

Το κέντρο, το οποίο αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης και μακροπρόθεσμης επένδυσης της Airbus στην Advanced Air Mobility (AAM), ξεκίνησε τη λειτουργία του με το λανσάρισμα του CityAirbus NextGen τον Δεκέμβριο του 2023 και τώρα θα χρησιμοποιηθεί για τις υπόλοιπες δοκιμές που απαιτούνται πριν το πρωτότυπο κάνει την παρθενική πτήση αργότερα μέσα στο έτος.

Οι δοκιμές αφορούν τους ηλεκτροκινητήρες με τους οκτώ ρότορες τους καθώς και τα άλλα συστήματα του αεροσκάφους, όπως τα χειριστήρια πτήσης και τα ηλεκτρονικά του (avionics).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...