Η Airbus και η Renault υπέγραψαν συμφωνία για την έρευνα, ανάπτυξη και κατασκευή ελαφρύτερων μπαταριών. Στην ανακοίνωση τους, η συνεργασία αφορά μπαταρίες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και αεροπλάνα και την ωρίμανση τεχνολογιών που σχετίζονται με την αποθήκευση ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα, θα δοθεί έμφαση στη βελτιστοποίηση της διαχείρισης ενέργειας και στη μείωση του βάρους των μπαταριών, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τα αεροσκάφη, ενώ παράλληλα επιτρέπει την επέκταση αυτονομίας στα ηλεκτρικά οχήματα.

Ταυτόχρονα η ομάδα μηχανικών θα επικεντρωθεί στο πώς να απομακρυνθεί από τις τρέχουσες μπαταρίες ιόντων λιθίου και να ασχοληθεί με την τεχνολογία μπαταριών στερεάς κατάστασης, οι οποίες είναι πολύ πιο ασφαλείς και θα έχουν έως και διπλάσια ενεργειακή πυκνότητα από τις μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Η Sabine Klauke, επικεφαλής τεχνολογίας της Airbus, δήλωσε:

Η συνεργασία με τον Όμιλο Renault, θα μας βοηθήσει να ωριμάσουμε την επόμενη γενιά μπαταριών που είναι στα σχέδια της Airbus. Η επίτευξη των καθαρών μηδενικών εκπομπών άνθρακα έως το 2050 είναι μια μοναδική πρόκληση, που απαιτεί συνεργασία σε όλους τους τομείς, ξεκινώντας από σήμερα.

Η συνεργασία των δύο εταιρειών θα συμβάλει στην επίτευξη μηδενικών εκπομπών άνθρακα έως το 2050 τόσο στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας όσο και στον τομέα των αερομεταφορών.