Στο σφυρί η εξάτροχη Tyrrell P34 του Jody Scheckter

Σχετικά άρθρα

Ήταν Σεπτέμβρης του 1975 όταν η Tyrrell παρουσίασε το P34. Η καινοτομία του συγκεκριμένου μονοθέσιου δεν ήταν άλλη από το γεγονός πως είχε έξι τροχούς.

Η Ρ34 ήταν ένα καινοτόμο σχέδιο του Derek Gardner, το οποίο τάραξε τα νερά εκείνης της εποχής και έκανε και άλλες ομάδες μετέπειτα να κάνουν και αυτές παρόμοια μονοθέσια, όπως η March 2-4-0 και η Williams FW08, οι οποίες είχαν και αυτές έξι τροχούς, αλλά η διαφορά ήταν ότι οι διπλοί τροχοί ήταν στο πίσω μέρος.

Ο Gardner τοποθέτησε 4 μικρότερους τροχούς 10 ιντσών στο εμπρός μέρος και 2 κανονικής διάστασης στο πίσω μέρος. Η τοποθέτηση των μικρότερων τροχών εμπρός έγινε για να έχει καλύτερη αεροδυναμική το μονοθέσιο, αλλά και για την καλύτερη πρόσφυσή του, αφού η επιφάνεια των ελαστικών πάνω στην άσφαλτο ήταν μεγαλύτερη.

Η Ρ34 ήταν ανταγωνιστική και κατόρθωσε να τερματίσει τρίτη στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με τον Jody Scheckter να πετυχαίνει και μία νίκη στο GP της Σουηδίας.

To μονοθέσιο θα βγει σε δημοπρασία από τον οίκο RM Sotheby’s στις 11 Μαΐου, στο πλαίσιο του GP στο Μονακό, με την εκτιμώμενη τιμή πώλησης να κυμαίνεται από 450.000 έως 650.000 ευρώ.

ΠηγήRM Sotheby's

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...