Ασφαλιστική δίνει αποζημίωση €530.000 για τρακαρισμένη Ferrari SF90 Stradale

Σχετικά άρθρα

Το περασμένο φθινόπωρο ένας ιδιοκτήτης μιας Ferrari SF90 Stradale είχε ένα ατύχημα σε αυτοκινητόδρομο της Φινλανδίας, με τον οδηγό να διευκρινίζει ότι κινούταν εντός του ορίου ταχύτητας. Για κακή του τύχη, όμως, πάτησε λιμνάζοντα νερά, εξαιτίας των βροχερών συνθηκών, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του ιταλικού supercar εξαιτίας της υδρολίσθησης.

Η Ferrari είχε χρόνο να επιβραδύνει σημαντικά, πράγμα που σημαίνει πως κανείς δεν τραυματίστηκε από ατύχημα, με τον οδηγό να αναφέρει ότι η σύγκρουση ήταν τόσο ήπια που οι αερόσακοι δεν άνοιξε καν, μόνο οι πλευρικοί από την πλευρά του οδηγού.

Παρόλα αυτά, η ζημιά στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου ήταν σημαντική. Η φύση της ζημιάς κατέστησε δύσκολη την αξιολόγηση της υπόθεσης από την ασφαλιστική εταιρία, καθώς χρειάστηκαν μήνες για να εξακριβωθεί εάν θα ήταν φθηνότερο να επισκευαστεί το αυτοκίνητο ή να χαρακτηριστεί ολική απώλεια.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του οχήματος, μόνο το καπό θα κόστιζε 30.000 ευρώ για να αντικατασταθεί, και όλα τα υπόλοιπα ανταλλακτικά ήταν ακριβότερα.

Ως αποτέλεσμα, η ασφαλιστική εταιρεία αποφάσισε τελικά να βγάλει ολική καταστροφή το αυτοκίνητο και να δώσει στον ιδιοκτήτη 530.000 ευρώ, καθιστώντας το μια από τις μεγαλύτερες αποζημιώσεις στην ιστορία της Φινλανδίας.

Το ποσό δεν αντιστοιχεί στην αξία της SF90 Stradale που έδωσε ο ιδιοκτήτης για να την αγοράσει καινούρια, καθώς είχε πληρώσει 750.000 ευρώ, με το οδόμετρο του αυτοκινήτου να έγραφε σχεδόν 53.000 χλμ. κατά την ημέρα του ατυχήματος.

Αρχικά, ο ιδιοκτήτης είχε αναφέρει ότι όταν έλαβε την πληρωμή δεν σχεδίαζε να αγοράσει κάποιο άλλο αυτοκίνητο, καθώς ήταν ικανοποιημένος με τα άλλα αυτοκίνητα της συλλογής του. Επιπλέον, είναι σε αναμονή για την παραλαβή μιας Ferrari 296 GTS. Αλλά η επιθυμία του να οδηγήσει ένα υβριδικό supercar ήταν τέτοια, που τελικά αγόρασε μια McLaren Artura. Όσο για την τρακαρισμένη SF90, αυτή θα βγει σε δημοπρασία για ανταλλακτικά.

ΠηγήIlta Sanomat

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...