Επίσημο: Νέος CEO της Aston Martin ο Adrian Hallmark, που φεύγει άμεσα από Bentley

Σχετικά άρθρα

Με μια ξαφνική κίνηση, το διοικητικό συμβούλιο της Aston Martin ανακοίνωσε σήμερα τον διορισμό του Adrian Hallmark ως τον νέο εκτελεστικό διευθυντή και διευθύνοντα σύμβουλο της, “κλέβοντας” τον από την Bentley που κατείχε τη θέση του προέδρου και διευθύνοντα σύμβουλος της βρετανικής εταιρίας.

Ο 61χρονος Hallmark θα ενταχθεί στην Aston Martin το αργότερο την 1η Οκτωβρίου 2024, αντικαθιστώντας τον Amedeo Felisa. Ο τελευταίος, 77 ετών, θα παραμείνει διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin μέχρι ο Hallmark να αναλάβει τη θέση του, εξασφαλίζοντας μια ομαλή μετάβαση στην ηγεσία.

Ο Hallmark θα είναι ο τρίτος CEO της βρετανικής εταιρίας από το 2020, ήτοι τη στιγμή που ανέλαβε Lawrence Stroll αγοράζοντας σχεδόν το 20% των μετοχών της. Ο Hallmark αποχωρεί από την Bentley μετά από δικό του αίτημα και με κοινή συναίνεση, με άμεση ισχύ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 64χρονος Stroll, επέλεξε τον Felisa για CEO τον Μάιο του 2022, αντικαθιστώντας το πρώην αφεντικό της Mercedes-AMG, Tobias Moers, ο οποίος διατήρησε για λιγότερο από δύο χρόνια τη θέση του. Ο προκάτοχός του, Andy Palmer, έφυγε λίγους μήνες αφότου ο Stroll έσωσε την Aston Martin τον Μάιο του 2020.

Ο Hallmark έχει περισσότερα από 25 χρόνια άκρως επιτυχημένης καριέρας σε ανώτερα διευθυντικά κλιμάκια, με εμπειρία στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασίας, με εταιρείες όπως η Bentley, η Porsche και η Volkswagen.

Σχολιάζοντας τον νέο διορισμό, ο Lawrence Stroll, εκτελεστικός Πρόεδρος της Aston Martin, δήλωσε:

Όταν ο Amedeo διορίστηκε διευθύνων σύμβουλος, είπα πως ηγείται μιας νέας φάσης επέκτασης και ανάπτυξης. Δύο χρόνια μετά, έχουμε εκπληρώσει αυτήν την υπόσχεση, καθώς πλησιάζουμε στην ολοκλήρωση της συναρπαστικής νέας μας γκάμας προϊόντων και πλησιάζουμε στο όραμά μας να γίνουμε η πιο επιθυμητή, υπερπολυτελής βρετανική μάρκα επιδόσεων στον κόσμο.

Θα ήθελα να αποτίσω προσωπικά φόρο τιμής στον Amedeo, αναγνωρίζοντας όχι μόνο τα όσα έχει επιτύχει στην Aston Martin, αλλά κατά τη διάρκεια της μακράς και διακεκριμένης καριέρας του στην κορυφή της βιομηχανίας υπερπολυτελών αυτοκινήτων.

Χαίρομαι που ο Amedeo θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να ενταχθεί ο Adrian και θα συνεχίσει να επιβλέπει το λανσάρισμα των επερχόμενων προϊόντων μας, με τη συναρπαστική γκάμα νέων σπορ αυτοκινήτων να αποτελεί κατάλληλη κληρονομιά στην εποχή του που ηγείται της εταιρείας και της στρατηγικής προϊόντων της. Ανυπομονούμε να γιορτάσουμε τη συμβολή του Amedeo στην πρόσφατη επιτυχία της Aston Martin πριν του ευχηθούμε τα καλύτερα.

Με τον Adrian Hallmark, προσελκύουμε έναν από τους κορυφαίους ηγέτες όχι μόνο στην κατηγορία μας, αλλά σε ολόκληρη την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Συμπληρώνοντας την παγκόσμιας κλάσης ηγεσία μας, ο Adrian θα φέρει στην Aston Martin ασυναγώνιστη εμπειρία τόσο στον κλάδο της υπερπολυτελείας όσο και στον κλάδο της βρετανικής κατασκευής για να προχωρήσει η στρατηγική μας και να συνεχίσει την πρόσφατη δυναμική.

Συνεχίζοντας, ο Amedeo Felisa, διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin, δήλωσε:

Ήταν μεγάλο προνόμιο να υπηρετήσω ως διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin, οδηγώντας την εμβληματική μάρκα μας σε αυτή τη συναρπαστική εποχή. Είμαι απίστευτα περήφανος για την πρόοδο που σημειώθηκε τα τελευταία δύο χρόνια, η οποία έχει ευθυγραμμίσει την Aston Martin για μια θετική μελλοντική κατεύθυνση. Πιστεύω ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να επιτρέψουμε στην εταιρεία να μεταβεί σε νέα ηγεσία.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Lawrence και το διοικητικό συμβούλιο για την ισχυρή υποστήριξή τους καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου ως διευθύνων σύμβουλος και τους συναδέλφους που εργάστηκαν απίστευτα σκληρά τα τελευταία χρόνια για να υλοποιήσουν το όραμά μας για την Aston Martin και να εφαρμόσουν τη στρατηγική μας. Ανυπομονώ να παραδώσω τα επερχόμενα νέα προϊόντα μας πριν τα παραδώσω στον Adrian, ο οποίος είναι μια φανταστική προσθήκη για την Aston Martin με μια πλούσια εμπειρία πρώτης κατηγορίας.

Τέλος, από την πλευρά του o Adrian Hallmark πρόσθεσε:

Όπως πολλοί εργαζόμενοι στην υπερπολυτελή κατηγορία, θαύμασα τη συνεχή μεταμόρφωση της μάρκας και των προϊόντων της Aston Martin από μακριά και νιώθω τιμή που έχω την ευκαιρία να συνεργαστώ με τον Lawrence, το διοικητικό συμβούλιο και τους υπαλλήλους της εταιρείας για να ηγηθώ του επόμενου κεφαλαίου της.

Η μεταμόρφωση της Aston Martin είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά έργα στον κλάδο της υπερπολυτελούς αυτοκινητοβιομηχανίας. Ανυπομονώ να συνεχίσω τη μεγάλη δυναμική της εταιρείας και να χρησιμοποιήσω την εμπειρία και το πάθος μου για να απελευθερώσω περαιτέρω τις δυνατότητες αυτής της εμβληματικής μάρκας και να την οδηγήσω σε ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Bentley teasάρει το νέο ειδικό μοντέλο της

Στις 7 Μαΐου η Bentley θα αποκαλύψει ένα νέο ειδικό μοντέλο που θα φέρει την υπογραφή της Mulliner, ήτοι του εσωτερικού τμήματος της βρετανικής...

Η Aston Martin DBX αποκτά νέο εσωτερικό

Την MY2025 έκδοση της DBX παρουσίασε η Aston Martin, με το αυτοκίνητο να έχει νέο εσωτερικό και άλλες μικρές αναβαθμίσεις, ενώ θα προσφέρεται μονάχα...

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...

Η Aston Martin ανακαλεί 3.639 DBX

Η Aston Martin προχωρά στην ανάκληση 3.639 DBX για τρία διαφορετικά προβλήματα. Το πρόβλημα που επηρεάζει τα περισσότερα αυτοκίνητα, 2.902 συγκεκριμένα, έχει να κάνει...