Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Σχετικά άρθρα

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η τρέχουσα γενιά του μοντέλου πέτυχε 350.000 παραδόσεις το 2023 και ήταν το best-seller αυτοκίνητο της BMW τη περασμένη χρονιά.

Το νέο SUV της γερμανικής εταιρίας θα φέρει την σχεδιαστική προσέγγιση που είδαμε στο Vision Neue Klasse X concept. Θα είναι πιο αεροδυναμικό από την υπάρχουσα γενιά, με τον αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσας να μειώνεται από τα 0,29 Cd σε 0,27 Cd, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να βελτιωθεί η κατανάλωση καυσίμου.

Η νέα X3 θα μεγαλώσει σε διαστάσεις, θα έχει πιο άκαμπτο πλαίσιο, θα είναι πιο άνετη στην οδήγηση, ενώ θα προσφέρεται και με ενεργό πλαίσιο με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ.

Μηχανικά θα προσφέρεται με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, με plug-in υβριδικές υλοποιήσεις, αλλά και ως αμιγώς ηλεκτρική, με το όνομα iX3. Η plug-in υβριδική έκδοση του θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της γερμανικής εταιρίας στη Νότια Αφρική.

Κάποια στιγμή μέσα στη διετία 2026-2027, η BMW θα παρουσιάσει τη νέα γενιά της X3 M που αναφορές θέλουν να είναι ηλεκτρική. Για την ώρα δεν είναι σαφές εάν το μοντέλο ονομαστεί iX3 M ή X3 M, αλλά θα είναι δυνατότερο από τη τωρινή γενιά που παράγει 510 άλογα στην έκδοση Competition.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BYD Ocean-M Concept

Το Ocean-M Concept παρουσίασε η BYD στην έκθεση του Πεκίνου, με το πρωτότυπο να περνά στη παραγωγή μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Πρόκειται...