BMW Vision Neue Klasse X concept

Σχετικά άρθρα

Μετά τις διαρροές, η BMW αποκάλυψε σήμερα το Vision Neue Klasse X concept, ήτοι ένα νέο Vision όχημα που προσφέρει μια πρόγευση της Neue Klasse πλατφόρμας σε SUV εκδοχή, ή SAV όπως την αναφέρει η γερμανική εταιρία.

Το νέο πρωτότυπο εισάγει την αισθητική, την τεχνολογία, τη βιωσιμότητα και τη φιλοσοφία της Neue Klasse στα SUVs, με το πρώτο μοντέλο που θα βασίζεται στη νέα αρχιτεκτονική να βγαίνει από το εργοστάσιο του Ντέμπρετσεν στην Ουγγαρία το 2025. Το Vision Neue Klasse X απεικονίζει πώς βλέπει η BMW το μέλλον των X μοντέλων της, που θα παρουσιάσει στο μέλλον. Το πρώτο μοντέλο που θα βασίζεται στο Vision Neue Klasse X concept είναι η νέα X3 και η ηλεκτρική έκδοση της, το iX3.

Η καθαρή σχεδιαστική γλώσσα που χαρακτηρίσει τις εξωτερικές επιφάνειες του πρωτοτύπου συνδυάζεται με ένα φωτεινό και ευρύχωρο εσωτερικό.

Τα κάθετα LED φωτιστικά προσφέρουν μια νέα ερμηνεία της φωτεινής υπογραφής της BMW. Μπροστά και στο κέντρο βρίσκεται η μάσκα νεφρών της μάρκας, η οποία επανασχεδιάστηκε ως τρισδιάστατο γλυπτό με κατακόρυφη διάταξη και φωτιζόμενα περιγράμματα. Σε συνδυασμό, τα φωτιστικά σώματα και η μάσκα δημιουργούν ένα εφέ φωτισμού που ενεργοποιείται καθώς ο οδηγός πλησιάζει το όχημα και συνεχίζει μπαίνοντας στο εσωτερικό.

Το πίσω τμήμα είναι αθλητικό. Τα φώτα που φτάνουν στο κέντρο του πίσω μέρους αποτελούν μια οριζόντια ερμηνεία των γνωστών, σχήματος L, φωτιστικών σωμάτων της BMW. Τα τρισδιάστατα εκτυπωμένα στοιχεία του πίσω μέρους ελέγχονται ξεχωριστά με μεταβλητή ένταση φωτός για να μεταφέρουν μία ιδιαίτερα εκφραστική αίσθηση βάθους.

Οι γυάλινες επιφάνειες και η εξωτερική βαφή “Coral Silver” προσδίδουν στο Vision Neue Klasse X μια ανάλαφρη αίσθηση. Στο πίσω τμήμα των πλευρικών παραθύρων, το χαρακτηριστικό Hofmeister kink δεν οριοθετείται από στοιχεία χρωμίου, αλλά σχηματίζεται από ένα ανακλαστικό στοιχείο που σχηματίζει μια διαφανή ή ανακλαστική επιφάνεια, ανάλογα με τη γωνία θέασης.

Τα εφέ φωτισμού και ήχου της επόμενης γενιάς του iDrive ενισχύουν τη διαισθητική ψηφιακή εμπειρία, καθώς τα τρία κύρια χαρακτηριστικά της Neue Klasse -ηλεκτρική, ψηφιακή και κυκλική- επεκτείνονται, και συμπεριλάβουν μια τέταρτη διάσταση. Την οδηγική απόλαυση, η οποία περνάει στο επόμενο επίπεδο με έλεγχο για το σύστημα μετάδοσης κίνησης

Το αυτοκίνητο “τρέχει” ένα νέο λογισμικό, που αναπτύχθηκε εσωτερικά από τη BMW και εγγυάται ομαλή οδήγηση σε όλες τις συνθήκες. Σύμφωνα με την εταιρία, η BMW του μέλλοντος θα διαθέτει τέσσερις εντελώς νέους σούπερ-εγκεφάλους, ήτοι υπολογιστές υψηλής απόδοσης, που θα συνεργάζονται έξυπνα σε στοιχεία που μέχρι τώρα επεξεργάζονταν ανεξάρτητα.

Τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά SUV μοντέλα της BMW θα διαθέτουν την έκτη γενιά της τεχνολογίας eDrive. Εκτός από τις βελτιωμένες μονάδες e-drive, θα διαθέτουν επίσης νέες και πλέον κυλινδρικές κυψέλες μπαταριών ιόντων λιθίου, με ογκομετρική ενεργειακή πυκνότητα υψηλότερη κατά πάνω από 20% σε σχέση με εκείνη των πρισματικών κυψελών που χρησιμοποιούνταν προηγουμένως.

Σε συνδυασμό με τη μετάβαση σε ένα ηλεκτρικό σύστημα 800 volt, αυτό θα βελτιώσει την ταχύτητα φόρτισης έως και κατά 30% – επιτρέποντας στα αυτοκίνητα να φορτίζουν σε μόλις 10 λεπτά προκειμένου να εξασφαλίσουν αυτονομία 300 χλμ.

Παράλληλα η BMW αποκάλυψε πως η Neue Klasse πλατφόρμα θα επιτρέπει στα μελλοντικά της ηλεκτρικά να έχουν αμφίδρομη φόρτιση, παρέχοντας ενέργεια σε άλλες ηλεκτρικές συσκευές.

Η έκτη γενιά του eDrive θα προσφέρει επίσης έως και 30% μεγαλύτερη αυτονομία, κάτι που θα συμβάλει και η αεροδυναμική των μοντέλων, έχοντας αντίσταση μειωμένη κατά 20% σε σχέση με ένα συγκρίσιμο μοντέλο της τρέχουσας γκάμας. Τα νέα σχέδια των ελαστικών καθώς και το ειδικό σύστημα πέδησης για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα θα συμβάλλουν στην αύξηση της συνολικής αποδοτικότητας του οχήματος έως και 25%.

Περνώντας στο εσωτερικό, το Vision Neue Klasse X διαθέτει ελαφρώς υπερυψωμένη θέση του καθίσματος, με το επανασχεδιασμένο τιμόνι να φέρει κουμπιά πολλαπλών λειτουργιών.

Η κεντρική οθόνη έχει διαισθητική λειτουργία ελέγχου αφής, ενώ το highlight είναι το BMW Panoramic Vision, που σε συνδυασμό με τον προηγμένο φωνητικό έλεγχο του BMW Intelligent Personal Assistant, λειτουργούν ως αβίαστες και διαισθητικές διεπαφές για την αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπου και αυτοκινήτου.

Το BMW Panoramic Vision προβάλλει βασικές πληροφορίες σε όλο το πλάτος του παρμπρίζ, με τα μοντέλα παραγωγής να διαθέτουν και ένα βελτιωμένο τρισδιάστατο head-up display.

H κεντρική οθόνη είναι ενσωματωμένη στον πίνακα οργάνων, παρέχοντας και στους δύο εμπρός επιβάτες βέλτιστη πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του infotainment.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...