Pininfarina Battista Cinquantacinque εμπνευσμένο από την Lancia Florida

Σχετικά άρθρα

Η Automobili Pininfarina παρουσίασε ένα ακόμη one-off Battista που αντλεί έμπνευση από την Lancia Florida του 1955. Και τα δύο αυτοκίνητα σχεδιάστηκαν από τον Pininfarina, με την Lancia Florida να βασίζεται στο Aurelia που κατασκευάστηκε σε μόλις τέσσερις μονάδες, τρία σεντάν και ένα coupe. Σήμερα υπάρχει μόνο το coupe μοντέλο και περιστασιακά εμφανίζεται σε vintage εκθέσεις αυτοκινήτων.

Το μοναδικό Battista Cinquantacinque είναι βαμμένο στο μπλε χρώμα Blu Savoia Gloss με λευκή Bianco Sestriere Gloss οροφή. Επιπλέον το αυτοκίνητο φέρει το πακέτο Brushed Anodised και στο εσωτερικό του υπάρχουν δερμάτινες επενδύσεις Poltrona Frau.

Το όνομα Cinquantacinque μεταφράζεται σε 55 στα ιταλικά, νούμερο που αναφέρεται στη χρονιά που παρουσιάστηκε η Lancia Florida.

Μηχανικά δεν υπάρχουν αλλαγές και κίνηση παίρνει από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνολικά 1.900 άλογα με 2.300 Nm ροπής. Έχει τελική ταχύτητα 350 χλμ/ώρα, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα.

Τα 0-300 χλμ/ώρα έρχονται σε λιγότερο από 12 δευτερόλεπτα, με τους ηλεκτροκινητήρες να αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία 120 kWh που προσφέρει αυτονομία 450 χιλιομέτρων ανά φόρτιση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανανέωση για το Aurus Senat

Η Aurus προχώρησε στην ανανέωση του Senat, με τη ρωσική λιμουζίνα να αποκτά νέα μάσκα, νέους προφυλακτήρες, νέα matrix LED φωτιστικά σώματα, χρωμιομένα διακοσμητικά...

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Mazda EZ-6

Τον προηγούμενο μήνα, στο περιθώριο της έκθεσης του Πεκίνου, η Mazda παρουσίασε το EZ-6, ένα σεντάν μοντέλο που αναπτύχθηκε από την κοινοπραξία Changan Mazda...