Η Ferrari θα δοκιμάσει αύριο για πρώτη φορά στην πίστα τη νέα πίσω ανάρτηση που ετοίμασε. Η δοκιμή θα γίνει στην πίστα του Mugello, κατά τη διάρκεια μιας ημέρας γυρισμάτων, ενώ το μονοθέσιο θα το οδηγήσουν τόσο ο Charles Leclerc όσο και ο Lewis Hamilton, καλύπτοντας 200 χλμ, όπως ορίζουν οι κανονισμοί για τις ημέρες γυρισμάτων.

Τα αποτελέσματα της προσομοίωσης ήταν θετικά και η Ferrari ελπίζει ότι η δοκιμή στο Mugello θα επιβεβαιώσει τις ίδιες ενδείξεις στην πίστα. Η νέα ανάρτηση θα πρέπει να κάνει το SF-25 λιγότερο ευαίσθητο στο ύψος οδήγησης, επιτρέποντας καλύτερες επιλογές ρύθμισης για τη βελτίωση του παραθύρου λειτουργίας των ελαστικών.

Μαζί με το νέο πάτωμα, η Ferrari ελπίζει πως η νέα ανάρτηση θα μπορούσε να μειώσει σχεδόν ένα δέκατο του δευτερολέπτου ανά γύρο. Η Ferrari αναμένεται να χρησιμοποιήσει τη νέα ανάρτηση από το επόμενο Grand Prix, αυτό του Βελγίου (25 – 27 Ιουλίου) στην πίστα του Spa-Francorchamps.
Η αναβάθμιση της πίσω ανάρτησης της Ferrari στο Spa αναμένεται να είναι η τελευταία αναβάθμιση της σεζόν, προτού η ομάδα επικεντρωθεί πλήρως στην ανάπτυξη του μονοθεσίου του 2026.
