Έκθεση Γενεύης 2014: NanoFlowcell QUANT e-Sportlimousine

Σχετικά άρθρα

quant-2167

Το QUANT e-Sportlimousine είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο στυλ του Tesla Model S που μας παρουσιάζει η NanoFLOWCELL. Μέχρι στιγμής, αποτελεί μία σχεδιαστική μελέτη αλλά η εταιρία από το Λιχτενστάιν σκοπεύει να την εξελίξει και την βγάλει στην παραγωγή.

quant-2166

Αυτό που μάλλον δεν φαίνεται από τις εικόνες είναι το μέγεθος. Το αυτοκίνητο έχει μήκος 5.25 μέτρα, πλάτος 2.1 μέτρα και ύψος 1.35 μέτρα που σημαίνει πως είναι μακρύτερο από μία S-Class με το μεγάλο μεταξόνιο. Επί της ευκαιρίας, το μεταξόνιο του Quant είναι σχεδόν 3.2 μέτρα. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι οι gullwing πόρτες μετρούν 2 μέτρα σε μήκος! Αντίστοιχο με το μέγεθος είναι φυσικά και το βάρος. Το αυτοκίνητο ζυγίζει 2.300 κιλά με τις κυψέλες του γεμάτες.

quant-2173

Την κίνηση του αυτοκινήτου έχουν αναλάβει 4 ηλεκτροκινητήρες, ένας για κάθε τροχό που συνδυαστικά αποδίδουν 925 άλογα. Βέβαια, υπό φυσιολογικές συνθήκες αποδίδουν “μόλις” 653 άλογα και (δεν κάνω πλάκα, έτσι γράφει) 11.600 Nm ροπής! Αυτό σημαίνει πως οι επιδόσεις είναι το λιγότερο εντυπωσιακές. Για το 0-100, το Quant χρειάζεται 2.8 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του είναι μεγαλύτερη των 380km/h. Οι ηλεκτροκινητήρες τροφοδοτούνται με ηλεκτρισμό από το nanoFLOWCELL σύστημα που σύμφωνα με την εταιρία, λειτουργεί ως εξής:

quant-2174

Δουλεύει σαν ένας συνδυασμός μπαταρίας και κυψελών καυσίμου χρησιμοποιώντας έναν υγρό ηλεκτρολύτη που αποθηκεύεται σε δύο ρεζερβουάρ. Στην καρδιά του συστήματος είναι μία μεμβράνη που διαχωρίζει δύο ξεχωριστές χημείες. Μία ελεγχόμενη ανταλλαγή φορτίων παράγει ενέργεια για το ηλεκτρικό powertrain.

Το σύστημα εξελίσσεται σε συνεργασία με την Bosch Engineering GmbH και ενώ υπάρχουν κάποια προβλήματα που πρέπει να λυθούν, οι δύο εταιρίες πιστεύουν πως είναι εμπορικά βιώσιμο. Με τα δύο ρεζερβουάρ γεμάτα, η e-Sportlimousine έχει αυτονομία 400-600 χιλιόμετρα.

quant-2177

Πολύ καλό για να είναι αληθινό; Ίσως. Ο χρόνος θα δείξει.

[Πηγή: nanoFLOWCELL]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μετά την Ευρώπη, νέους δασμούς στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετοιμάζουν και οι ΗΠΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναμένεται να ανακοινώσει νέους δασμούς για κινεζικά προϊόντα μέσα στην επόμενη εβδομάδα στοχεύοντας στρατηγικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών...

Οι ΗΠΑ ίσως απαγορεύσουν τα κινεζικά αυτοκίνητα για λόγους κατασκοπίας

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει ή να περιορίσει τα κινεζικά συνδεδεμένα αυτοκίνητα, με την υπουργό Εμπορίου Gina Raimondo να λέει...

Η Hertz χρέωσε με 277 δολάρια για βενζίνη πελάτη της που νοίκιασε ένα Tesla Model 3

Η επιστροφή ενός ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου με γεμάτο το ρεζερβουάρ καυσίμων έχει γίνει πραγματικότητα για πολλούς ταξιδιώτες, αλλά τι συμβαίνει όταν κάποιος νοικιάζει ένα ηλεκτρικό...