Δεν θα υπάρξει ποτέ άλλος CEO στις αυτοκινητοβιομηχανίες όπως ο Ferdinand Piech

Σχετικά άρθρα

Ο Ferdinand Piech έφυγε από τη ζωή στις 26 Αυγούστου του 2019 σε ηλικία 82 ετών. Ο Piech ήταν εγγονός του Ferdinand Porsche, μιας και η μητέρα του, Louise Piech, ήταν η κόρη του Ferdinand Porsche. Ο πατέρας του ήταν ο Anton Piech. δικηγόρος στο επάγγελμα.

O Piech γεννήθηκε το 1937 και ξεκίνησε να εργάζεται στην Porsche το 1963. Το πρώτο του μεγάλου project ήταν η ανάπτυξη της αγωνιστικής 906.

Συνέχισε με την 917, ενώ το 1972 πήγε στην Audi, επειδή η οικογένεια της Porsche αποφάσισε πως μέλη της οικογένειας δεν θα έπρεπε να έχουν κεντρικούς ρόλους μέσα στην εταιρία τους. Στην Audi διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο στην εξέλιξη του Ur-quattro.

Το 1993 έγινε CEO του VW Group και ήταν ο άνθρωπος που μεταμόρφωσε την εταιρία από έναν σχετικά μικρό “παίκτη”, στην μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου από πλευράς πωλήσεων.

Επί θητείας το VW Group, του οποίου έγινε πρόεδρος το 2002, εξαγόρασε τις Bentley, Bugatti και Lamborghini, ενώ έκανε τις Seat και Skoda αυτό που είναι σήμερα.

Διάβασε επίσης

6 ορόσημα του Ferdinand Piech κατά τη θητεία του στο VW Group

Το 2012 η VW εξαγόρασε την Porsche, με τον Piech να αποχωρεί από την VW το 2015, λίγους μήνες προτού ξεσπάσει το Dieselgate. To 2017 πούλησε όλες τις μετοχές της VW που κατείχε, αξίας 1 δισ. ευρώ.

Ο Piech ήταν μεγάλος συλλέκτης αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Ανάμεσα στη πλούσια συλλογή του βρίσκεται και η μοναδική Porsche 918 με σταθερή οροφή.

Διάβασε ακόμη

Ένα σκίτσο κινητήρα 18 κυλίνδρων του Piech έγινε η αιτία για την δημιουργία της Bugatti Veyron

Είχε παντρευτεί 4 φορές και αφήνει πίσω του 12 παιδιά. Ένα εξ’αυτών, ο Anton Piech ίδρυσε την Piech Automotive, με τον Ferdinand Piech να ξεκαθαρίζει πως δεν είχε καμία συμμετοχή στην εταιρία του γιου του.

Το 2013 ήθελε να αγοράσει την Tesla

Ο πρώην πρόεδρος του VW Group ήθελε να αγοράσει την Tesla το 2013

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Mazda EZ-6

Τον προηγούμενο μήνα, στο περιθώριο της έκθεσης του Πεκίνου, η Mazda παρουσίασε το EZ-6, ένα σεντάν μοντέλο που αναπτύχθηκε από την κοινοπραξία Changan Mazda...

Αποχωρεί ο επικεφαλής αεροδυναμικής της Mercedes 

Ο επικεφαλής αεροδυναμικής της Mercedes, Gioacchino Vino, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα. Ο Vino βρίσκεται στη Mercedes από τον Φεβρουάριο του 2018, με...