Η Ferrari δοκίμασε νέους θόλους στους τροχούς στο Fiorano

Σχετικά άρθρα

Η ομάδα της Ferrari δοκίμασε σήμερα ένα νέο, πιο επιθετικό προστατευτικό σύστημα για το σπρέι νερού στη βρεγμένη πίστα του Fiorano, μετά την αποτυχημένη πρώτη δοκιμή τον περασμένο Ιούλιο.

Πίσω από το τιμόνι της Ferrari SF-75 του 2023 βρέθηκε ο αδερφός του Charles Leclerc, Arthur, με το μονοθέσιο να διαθέτει πλήρως καλυμμένα τα εμπρός και πίσω ελαστικά. Αυτά τα προστατευτικά διέθεταν δύο τρύπες μπροστά, αλλά καλύπτονται πλήρως στο πίσω μέρος.

Αργότερα την ίδια μέρα, η ιταλική ομάδα δοκίμασε μια άλλη εκδοχή των προστατευτικών που μοιάζουν με ακτίνες. Ο Oliver Bearman, τρίτος οδηγός της ιταλικής ομάδας, έτρεξε πίσω από τον Leclerc με το μονοθέσιο του 2024 για να ελέγξει την ορατότητα.

Η δοκιμή διοργανώθηκε από τη FIA και δεν θα υπολογίζεται ως ημέρα γυρισμάτων για τη Ferrari. Η FIA έχει θέσει ως στόχο να δημιουργήσει θόλους που θα μπορούν να τοποθετηθούν στα μονοθέσια στις περιπτώσεις που η βροχή είναι τόσο δυνατή που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί αγώνας.

Στόχος της FIA είναι να κατασκευάσει θόλους που θα προκαλούν ελάχιστες διαταραχές στην αεροδυναμική και στις επιδόσεις, ενώ παράλληλα θα μειώνει το σπρέι και θα παραμένουν τοποθετημένοι με ασφάλεια στο μονοθέσιο σε υψηλές ταχύτητες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ποινή τριών θέσεων στον Oscar Piastri

Ο Oscar Piastri πήρε ποινή τριών θέσεων από τους αγωνοδίκες της επειδή κατά τη διάρκεια των κατατακτηρίων του Grand Prix της Emilia-Romagna εμπόδισε τον...