Ράλλυ Ακρόπολις 2014: Δόθηκε η εκκίνηση

Σχετικά άρθρα

5D0A7475

Το ημερολόγιο γράφει 28 Μαρτίου, και αρκετά νωρίτερα απότι είχαμε συνηθίσει τόσα χρόνια, ξεκίνησε σήμερα η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της αγωνιστικής δράσης στο Ράλλυ Ακρόπολις 2014.

Οι συμμετέχοντες στον 3ο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ, όπως και στον 1ο και τον 2ο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, πήραν εκκίνηση στην καθιερωμένη τελετή έναρξης, που φέτος, όπως και το 2009, πραγματοποιήθηκε στη γέφυρα του Ισθμού της Κορίνθου, το χαρακτηριστικότερο σημείο της ευρύτερης περιοχής του Λουτρακίου, που για πέμπτη συνεχή χρονιά αποτελεί το επίκεντρό του.

THAN5225

Την τελετή παρακολούθησε πλήθος θεατών και η καθαρά αγωνιστική δράση ξεκινά αύριο στις 09:00. Τα 29 πληρώματα που εκκινούν στον αγώνα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ θα αναχωρήσουν από το service park για την 1η ειδική διαδρομή του αγώνα, τον Άγιο Ιωάννη 1. Η διαδρομή της πρώτης ημέρας περιλαμβάνει έξι ειδικές διαδρομές αποκλειστικά σε ασφάλτινες επιφάνειες (τρεις επαναλαμβανόμενες), συνολικού μήκους 124,62 χιλιομέτρων.

SIG_0386

Παράλληλα, η αυριανή πρώτη ημέρα σηματοδοτεί την έναρξη του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, αφού κάθε ημέρα του αγώνα προσμετρά ξεχωριστά στο εθνικό Πρωτάθλημα. Τα 46 πληρώματα που θα εκκινήσουν στο πλαίσιο του πρωταθλήματος μας θα καλύψουν ακριβώς την ίδια διαδρομή με τους πρωταγωνιστές του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

SIG_0254

Πατώντας εδώ μπορείς να δεις τα αποτελέσματα του Qualifying Stage, όπου καθορίζει τη σειρά εκκίνησης, ενώ πιο κάτω τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών. Επίσης στην επίσημη ιστοσελίδα, στη κατηγορία Θεατές μπορείς να βρεις όλες το πρόγραμμα του αγώνα και όλες τις πληροφορίες για τις ειδικές διαδρομές και τις προσβάσεις τους.

[learn_more caption=”Δηλώσεις”]1  BOUFFIER Bryan/PANSERI Xavier  CITROEN DS3 RRC
«Ανυπομονώ να ξεκινήσω το ράλλυ. Θα κάνουμε κάποιες μικρές αλλαγές, για να γίνει καλύτερο το αυτοκίνητο. Οδηγικά, θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν αύριο».

2  BREEN Craig/MARTIN Scott  PEUGEOT 208 T16 R5
«Οι ασφάλτινες ειδικές είναι πολύ γρήγορες. Είναι οι πιο γρήγορες ειδικές που έχω δει ποτέ. Και το χώμα είναι ωραίο, σε κάποια κομμάτια γρήγορο, σε κάποια άλλα σκληρό. Έχει ενδιαφέρον. Έχουμε καλά προετοιμασμένο αυτοκίνητο και νομίζω πως όλα θα πάνε καλά».

3  LAPPI Esappekka/FERM Janne  SKODA Fabia S2000
«Οι αυριανές ειδικές είναι γρήγορες. Ελπίζω να μη βρέξει, γιατί θα γλιστράνε πολύ. Οι συνθήκες στο χώμα είναι καλύτερες απ’ ό,τι πίστευα. Τις περίμενα σκληρότερες, αλλά νομίζω πως αυτό θα αλλάξει στο δεύτερο πέρασμα. Στόχος μου να τερματίσω και να μαζέψω βαθμούς».

4  KAJETANOWICZ Kajetan/BARAN Jaroslaw FORD Fiesta R5
«Μου αρέσει το Ράλλυ Ακρόπολις. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Είναι τελείως διαφορετικά. Δύο αγώνες σε έναν. Μετά την πρώτη μέρα στην άσφαλτο, πρέπει να αλλάξεις τρόπο σκέψης και οδήγησης. Στην άσφαλτο κάποια κομμάτια είναι γρήγορα, κάποια τεχνικά και άλλα πολύ γλιστερά. Το χώμα είναι πραγματικά γρήγορο».

5  GRYAZIN Vasily/EREMEEV Dmitry  FORD Fiesta S2000
«Δεν είμαι ευχαριστημένος από την κατατακτήρια δοκιμή. Στην άσφαλτο θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε εμπειρίες, στο χώμα θα πιέσω».

6  ABBRING Kevin/MARSHALL Sebastian PEUGEOT 208 T16 R5
«Οι ελεύθερες δοκιμές πήγαν καλά, αλλά είναι πολύ δύσκολο να κάνεις σωστές σημειώσεις. Πρέπει να συνηθίσω το αυτοκίνητο, για να καταλάβω αν οι σημειώσεις είναι σωστές. Θα είμαι λίγο αργός αύριο, αλλά πιστεύω ότι είναι καλύτερα έτσι, γιατί είναι σημαντικό να τερματίσουμε και να συλλέξουμε δεδομένα. Χρειάζομαι και πάλι ρυθμό, γιατί είναι το πρώτο μου ασφάλτινο ράλλυ από το 2012, στο Μόντε Κάρλο, σε τετρακίνητο αυτοκίνητο».

7  MAGALHAES Bruno/MAGALHAES Carlos Peugeot 207 S2000
«Οι ειδικές, κυρίως οι χωμάτινες, είναι φανταστικές. Προτιμώ το χώμα, γιατί η άσφαλτος είναι πολύ πολύ γρήγορη. Η κατατακτήρια δοκιμή ήταν εντάξει. Δοκιμάζω νέα ελαστικά. Τα αυτοκίνητα με τούρμπο είναι τα φαβορί».

8  WIEGAND Sepp/FRANK Christian  SKODA Fabia S2000
«Αύριο θα ξεκινήσουμε από τη δεύτερη θέση και οι γρήγοροι ξεκινούν πίσω μας. Πιστεύουμε πως η επιλογή μας είναι σωστή. Μου αρέσει το ράλλυ, οι διοργανωτές έκαναν καταπληκτική δουλειά. Οι χωμάτινες ειδικές δεν είναι τόσο σκληρές όσο φανταζόμουν, χάρη στους διοργανωτές».

9  TARABUS Jaromir/TRUNKAT Daniel  SKODA Fabia S2000
«Πρώτοι στο δρόμο. Δε θα έχουμε γραμμές, αλλά θα δούμε τι θα γίνει. Αύριο είναι σημαντικό να τερματίσουμε σε καλή θέση, για τη θέση εκκίνησης της Κυριακής. Μου αρέσει το ράλλυ, αλλά θα μπορώ να σας πω περισσότερα μετά τον αγώνα».

10  CONSANI Robert/LANDAIS Vincent PEUGEOT 207 S2000
«Μου αρέσουν οι ειδικές στις άσφαλτο. Είναι γρήγορες και λίγο γλιστερές. Μου άρεσε η 1η ειδική στο χώμα, αλλά δε μου άρεσε η ειδική Λουτράκι, γιατί είχε πολλές πέτρες. Θέλω να τερματίσω στην πρώτη δεκάδα». 12 TLUSTAK Antonin / SKALOUD Jan  SKODA Fabia S2000
«Το ράλλυ είναι πολύ γρήγορο και στην άσφαλτο και στο χώμα, και δε μου αρέσει. Θα προτιμούσα πιο αργές ειδικές. Ο στόχος μας είναι να τερματίσουμε στην πρώτη δεκάδα».

14  SERDERIDIS Jourdan / MICLOTTE Frederic FORD Fiesta R5
«Είχαμε πολύ καλό shakedown. Μου αρέσει το στήσιμο του αυτοκινήτου. Ο στόχος μας είναι να τερματίσουμε, αλλά κυρίως να αυξήσουμε την ταχύτητά μας ειδική προς ειδική στην άσφαλτο. Νιώθω καλύτερα στο χώμα».

18  PUSHKAR Vitaliy / MISHYN Ivan  MITSUBISHI Lancer EVO X
«Το shakedown ήταν καλό, δεν είχαμε προβλήματα, Αύριο θα προσπαθήσουμε να πάμε τέρμα γκάζι. Στο χώμα θα φυλάξουμε το αυτοκίνητο, στις ειδικές 2 και 3».

19  TIBOR Erdi Jr. / TABORSZKI Attila MITSUBISHI Lancer EVO IX
«Στοχεύουμε στη νίκη στην κατηγορία Παραγωγής. Είναι το πρώτο μας Ράλλυ Ακρόπολις, και δεν είναι εύκολο. Οι μικτές συνθήκες είναι κάτι καινούργιο για μένα».

23  ZOUNIS Ioannis / PATRIKOUSSIS Mihalis SUBARU Impreza WRX STi
«Είναι ένας πολύ ωραίος και έξυπνα σχεδιασμένος αγώνας, θεωρώ ότι η άσφαλτος και το χώμα είναι ακροπολικές διαδρομές. Οι θεατές και οι αγωνιζόμενοι θα το ευχαριστηθούν. Ο στόχος είναι να κινηθούμε στο όριο όσο καλύτερα γίνεται και χωρίς προβλήματα. Περιμένω την Κυριακή το χώμα».

24  BESSENYEY Zoltan / “YULIANNA”  HONDA Civic Type-R
«Είχαμε τον καλύτερο χρόνο δικίνητου στο shakedown, αλλά υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις πολύ γρήγοροι οδηγοί. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε την κατηγορία των δικίνητων. Ο καιρός είναι καλός. Υπάρχουν πολλοί θεατές, και είμαστε χαρούμενοι».

25  FILIP Alexandru / IANCU Bogdan  RENAULT Clio R3
«Τα νέα ελαστικά ERC είναι κάτι νέο για μένα. Θα προσχωρήσω βήμα βήμα, έτσι ώστε να συνηθίσω την πρόσφυση. Στόχος μου το πόντιουμ της κατηγορίας».

30  KALTSOUNIS Haris / PERIDIS Andreas  OPEL Corsa S1600
«Πολύ όμορφος και καλοφτιαγμένος αγώνας, με υψηλό επίπεδο. Φέτος συμπληρώνουμε 41 χρόνια στο Ακρόπολις. Οι ειδικές είναι πολύ ωραίες, κυρίως οι χωμάτινες».

[/learn_more]

 

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Δυστύχημα σε αγώνα rally στην Ουγγαρία με νεκρούς 4 θεατές

Στο περιθώριο του Rally Esztergom-Nyerges στην Ουγγαρία, το απόγευμα της Κυριακής 24 Μαρτίου, ο οδηγός ενός αγωνιστικού Skoda Fabia Rally2 έχασε τον έλεγχο με...

WRC: Το Rally των Καναρίων Νήσων στο ημερολόγιο του 2025

Ακολουθώντας τα βήματα του Rally Λετονίας και του Rally Πολωνίας, τα οποία χρησιμοποίησαν το μονοπάτι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (ERC) για να συμμετάσχουν στο...

Σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς ο Heikki Kovalainen

Ο πρώην οδηγός της Formula 1 και του Super GT Heikki Kovalainen θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς αφού διαγνώστηκε με ανεύρυσμα ανιούσας...
Autoblog.gr