Σχεδόν έτοιμη η λειτουργία Auto Pilot στο Tesla Model S

Σχετικά άρθρα

tesla-autopilot-sensor-system_100505236_h

Ήταν Οκτώβριος του 2014 όταν η Tesla ανακοίνωσε το Auto Pilot, ένα αρκετά σοφιστικέ σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης. Τώρα, ο Elon Musk με tweet του έκανε γνωστό πως το σύστημα είναι σχεδόν έτοιμο να περάσει στη παραγωγή.

Ο Musk αποκάλυψε πως κάποια τεχνικές δυσκολίες καθυστέρησαν την ανάπτυξη του συστήματος, αλλά πλέον οι μηχανικοί της εταιρίας του έχουν λύσει τα όποια προβλήματα, με το Auto Pilot να τοποθετείται σύντομα σε όλα τα Model S μέσω αναβάθμισης του λογισμικού του αυτοκινήτου.

Το σύστημα “βλέπει” τον δρόμο με κάμερες ενώ ένα σόναρ σκανάρει τον χώρο για άλλα αυτοκίνητα ή εμπόδια οποιοδήποτε είδους. Όταν η κίνηση σταματά, το ίδιο κάνει και το Tesla. Αν ο οδηγός θέλει να αλλάξει λωρίδα, το μόνο που χρειάζεται να κάνει, είναι να ανάψει το φλας στην κατεύθυνση που επιθυμεί να κινηθεί. Ο Musk είπε πως στην παρούσα μορφή, το σύστημα απαιτεί την προσοχή του οδηγού αλλά μπορούμε να περιμένουμε ένα πλήρως αυτόνομο σύστημα σε 5-6 χρόνια από σήμερα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ζητά από τους μετόχους της να δώσουν 56 δισ. δολάρια στον Elon Musk

Η Tesla θα ζητήσει από τους μετόχους της να ψηφίσουν ξανά για το ίδιο πακέτο αποζημίωσης ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον διευθύνοντα σύμβουλο...

Η Tesla απολύει πάνω από το 10% των εργαζομένων της σε όλο τον κόσμο

Η Tesla θα απολύσει πάνω από το 10% του εργατικού δυναμικού της παγκοσμίως, σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα της εταιρείας, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη...