Το 2019 στην παραγωγή τα ηλεκτρικά Ford Model E

Σχετικά άρθρα

Ford Focus Electric

Η Ford έχει βάλει στόχο να ανταγωνιστεί την Tesla και ετοιμάζει μια ολόκληρη οικογένεια από ηλεκτρικά αυτοκίνητα με το όνομα Model E. Το όνομα αυτό ήταν η αιτία οι δύο εταιρείες να βρεθούν στα δικαστήρια, αφού η Tesla αρχικά ήθελε να ονομάσει Model E το νέο της αυτοκίνητο, αλλά τελικά το ονόμασε Model 3 αφού έχασε την δίκη. Σύμφωνα με την Ford, το Model E αποτίει ένα φόρο τιμής σε άλλα ιστορικά ονόματα της εταιρείας όπως το Model A και Model T.

H Ford διαθέτει ήδη στην αγορά ηλεκτρικές ή υβριδικές εκδόσεις των Focus, C-max, και Fusion αλλά πλέον θέλει να προσφέρει μια μεγαλύτερη γκάμα που θα περιλαμβάνει πολλά διαφορετικά στυλ αμαξωμάτων όπως σεντάν και crossover που θα κινούνται από υβριδικούς, plug-in υβριδικούς και πλήρως ηλεκτρικούς κινητήρες.

Το πρώτο Model E αναμένεται το 2019 θα είναι ηλεκτρικό με αυτονομία άνω των 320 χιλιομέτρων με σκοπό να ανταγωνιστεί το Tesla Model 3 και το  Chevrolet Bolt EV. Όλα τα Model E, θα βασίζονται στην πλατφόρμα του επόμενου Ford Focus και θα κατασκευάζονται στο νέο εργοστάσιο της εταιρείας στο Μεξικό, με την εταιρεία να υπολογίζει σε 50.000 πωλήσεις τον χρόνο.

Ford-Autonomous-fusion-mcity-04

Εκτός από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η Ford ετοιμάζει να λανσάρει ένα αυτόνομο αυτοκίνητο μέχρι το 2021. Το αυτοκίνητο θα ανήκει στην κατηγορία 4 σύμφωνα με το Society of Automotive Engineers (SAE), το οποίο σημαίνει ότι το αυτοκίνητο δεν θα έχει τιμόνι ή πετάλια, μιας και οι άνθρωποι που θα είναι μέσα δεν θα μπορούν να πάρουν το έλεγχο.

Το αυτοκίνητο θα χαρακτηρίζεται σαν “rade-hailing” ή “rade-sharing service” που πιθανόν σημαίνει μια εταιρεία σαν την Uber ή την Lyft. H ανταγωνίστρια της, GM ήδη ετοιμάζεται να ξεκινήσει τις δοκιμές του αυτόνομου Chevrolet Bolt με Lyft, αν και η Ford πιστεύει πως το αυτοκίνητο της θα πωλείται “σε μεγάλες ποσότητες” χωρίς να προσδιορίζει τον αριθμό των πωλήσεων.

Για την ανάπτυξη των αυτόνομων συστημάτων οδήγησης η Ford συνεργάζεται με την εταιρεία αισθητήρων Velodyne, την εταιρεία υπολογιστών SAIPS, με την ομάδα Niremberg Neuroscience και την εταιρεία 3d χαρτών Civil Maps. Η εταιρεία θα επεκτείνει σημαντικά το τεχνολογικό και ερευνητικό κέντρο στην Silicon Valley που διαθέτει, με δύο νέα κτήρια με έκταση 150.000 τετραγωνικά μέτρα και διπλασιασμό του προσωπικού της μέχρι το τέλος του 2017.

Η Ford έχει ήδη ξεκινήσει τις δοκιμές αυτόνομης οδήγησης με πρωτότυπα Fusion Hybrid στην Αμερική και σχεδιάζει να τριπλασιάσει τον στόλο της, από τα 30 αυτοκίνητα που έχει φέτος. Μέσα στο 2017, αναμένεται να τριπλασιάσει ξανά τον αριθμό των αυτοκινήτων του στόλου δοκιμών.

ΠηγήFord

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...