Νέο υβριδικό Saab 9-Χ Air concept

Σχετικά άρθρα

Ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο θα παρουσιάσει στο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού τον ερχόμενο Οκτώβριο η Saab με το όνομα 9-X Air Concept. To 9-X Air concept μας προδιαθέτει πως περίπου θα είναι το 9-3 Convertible που αναμένεται να παρουσιαστεί το 2011.

Το μήκος του ανέρχεται σε 4,427 μέτρα, το πλάτος σε 1,826 μ. και το ύψος σε 1,390 μ. Πρόκειται για ένα 4θέσιο μοντέλο με αυτόματη αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή αντί μεταλλική εξοικονομώντας βάρος και χώρο.

Σχεδιαστικά είναι πολύ μακριά από κάποιο μοντέλο παραγωγής αλλά δεν παύει να είναι εντυπωσιακό στα μάτια μας. Χωρίς να ξεφεύγει από το παραδοσιακό στυλ της Σουηδικής εταιρείας ξεχωρίζει με το επιθετικό ύφος και τα μικρά σχιζοειδή φωτιστικά σώματα που μοιράζονται την έκτασή τους με της γρίλιες.
Ιδιαίτερη εντύπωση στο πίσω μέρος κάνουν τα άκρως φουσκωμένα φτερά ενώ το μοντέλο εφοδιάζεται με ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών.

To πρωτότυπο μοντέλο εφοδιάζεται με υπερτροφοδοτούμενο 4κύλινδρο κινητήρα άμεσου ψεκασμού BioPower 1,4 λίτρων ο οποίος λειτουργεί είτε με καύσιμο E85 (85% Βιοαιθανόλη και 15% βενζίνη) είτε μόνο με βενζίνη. Στη πρώτη περίπτωση αποδίδει 200 ίππους στις 5.000 σ.α.λ και ροπή 280Nm από τις 1.750 σ.α.λ. Για τα 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 8,1 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα τα 231 χλμ/ώρα και η κατανάλωση ανέρχεται σε 6,5 λίτρα ανά 100 χλμ με εκπομπές ρύπων 107 γρ./χλμ. Στη δεύτερη περίπτωση αποδίδει 170 ίππους στις 5.200 σ.α.λ και ροπή 230Nm από τις 1.500 σ.α.λ. Η κατανάλωση περιορίζεται σε 5 λίτρα ανά 100 χλμ. με τις εκπομπές CO2 να ανέρχονται σε 119 γρ/χλμ.

Τόσο οι εκπομπές ρύπων όσο και η κατανάλωση αναμένεται να μειωθούν σημαντικά με την προσθήκη της επόμενης γενιάς υβριδικού συστήματος της GM.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ο διάδοχος του Saab 9-5 πιο κοντά στην παραγωγή

Ζούμε σε ιδιαίτερες εποχές. Πολλές νέες μάρκες "ξεφυτρώνουν" κάθε μήνα και οι μάρκες που ήταν σε λήθαργο (λέγε με Lancia) φαίνεται να αναβιώνουν. Υπάρχουν...

Το NEVS Emily GT ίσως περάσει στην παραγωγή

Ήταν τέλη Απριλίου όταν η NEVS αποκάλυψε το Emily GT, ένα αυτοκίνητο που ανέπτυξε, το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο διάδοχος του...

Η NEVS ετοίμαζε και το Emily GTO

Την περασμένη εβδομάδα η NEVS αποκάλυψε το Emily GT, ένα ηλεκτρικό σεντάν που ετοίμαζε αλλά δεν μπόρεσε να το περάσει στη παραγωγή. Τώρα, ο...

Η NEVS μας δείχνει το Emily GT

Η NEVS αγόρασε τα απομεινάρια της Saab το 2012, έχοντας αποκτήσει τα περιουσιακά στοιχεία της κατεστραμμένης αυτοκινητοβιομηχανίας μετά την πτώχευση της. Το 2017 ξεκίνησε...
Autoblog.gr