Πραγματικά απίστευτο αυτοκίνητο! Πάνω που είχαμε αρχίσει να πιστεύουμε ότι ένα ποίημα σαν την SLR McLaren Roadster δεν γινόταν καλύτερο, έρχεται η Mercedes και παρουσιάζει την SLR McLaren Roadster 722 S, μια βελτιωμένη έκδοση του γερμανό-βρετανικού υπεραυτοκινήτου με μεγαλύτερη ιπποδύναμη, βελτιωμένη αεροδυναμική και ανάρτηση. Βελτιωμένη ανάρτηση σημαίνει χαμηλότερο αμάξωμα και πιο σφιχτές ρυθμίσεις, που σημαίνουν με την σειρά τους μεγαλύτερη σταθερότητα και περισσότερες συγκινήσεις στις στροφές.

Η αεροδυναμική απόδοση της νέας SLR εξελίχθηκε μετά από πολλές ώρες στην αεροδυναμική σήραγγα και επιτρέπει στο τρομερά γρήγορο κάμπριο να κινείται σε απίστευτες ταχύτητες και στους επιβάτες του να συνομιλούν άνετα με ανοιχτή την οροφή ακόμα με ταχύτητες άνω των 200 χλμ./ώρα

Για το σασί της 722 S τι να πει κανείς: εξελιγμένο με τεχνογνωσία F1, που εξασφαλίζει η συνεργασία με την McLaren, αποτελείται εξολοκλήρου από ανθρακονήματα, αν εξαιρεθούν δύο αλουμινένια υποπλαίσια, με το monocoque μάλιστα να είναι περισσότερο εξελιγμένο και άκαμπτο – για να αντέχει. Τι να αντέχει; Μα, τις δονήσεις, ή καλύτερα τον σεισμό, που προκαλεί ο αναβαθμισμένος κινητήρας στον δρόμο.

Με την AMG να κατασκευάζει χειροποίητα τον υπερτροφοδοτούμενο V8 5,5 λίτρων και να τον βελτιώνει στα σημεία, το αυτοκίνητο αποκτά 24 άλογα και 4 kgm παραπάνω και πλέον φτάνει τους 650 ίππους και τα 83,6 kgm. Αυτό σημαίνει ότι, όταν κουμπώσει η πρώτη σχέση στο πεντατάχυτο αυτόματο κιβώτιο με τα δύο προγράμματα λειτουργίας, η SLR Roadster 722 S χρειάζεται μόλις 3,7 δεύτερα για το 0-100 χλμ./ώρα, 10,6 δεύτερα για το 0-200 χλμ./ώρα και πως η τελική της φτάνει τα 355 χλμ./ώρα!

Και για να μην τρομάξετε, τα φρένα της είναι carbon / κεραμικά και φυσικά τρομερά αποτελεσματικά.

Η SLR McLaren Roadster 722 S θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Ιανουάριο σε 150 αντίτυπα οπότε, αν σας άρεσαν αυτά που διαβάσατε για αυτήν, πάρτε σειρά! Βέβαια, σας προειδοποιούμε. Θα είναι λίγο ακριβούτσικη. Λίγο…