Citroen C-ZERO

Σχετικά άρθρα

Citroen-C-Zero

H Citroen παρουσίασε σήμερα το C-ZERO που όπως αποκαλύπτει το όνομα του πρόκειται για ένα πλήρως ηλεκτρικό όχημα μήκους 3.48m. Το αυτοκίνητο είναι η πρόταση της Citroen που βασίζεται στα Mitsubishi i-MiEV και Peugeot iOn χάρη στην συνεργασία της PSA Peugeot Citroen και Mitsubishi, εφοδιάζεται και αυτό με τον ίδιο ηλεκτρομαγνητικό κινητήρα 64 ίππων και 18 κιλών ροπής που τροφοδοτείται από 88 μπαταρίες 50Ah η καθεμία, συνολικής αυτονομίας 130 χιλιομέτρων. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός κιβωτίου ταχυτήτων μιας ταχύτητας με τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται 15 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα ανέρχεται στα 130 χλμ.

Η πλήρης φόρτισης του διαρκεί 6 ώρες με παροχή απλής οικιακής πρίζας 220V, ενώ χρειάζονται μόλις 30 λεπτά σε παροχή 400V για να φορτίσουν οι μπαταρίες κατά 80%. Το αυτοκίνητο διαθέτει όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας όπως ABS,ESP, 6 αερόσακους καθώς επίσης και κλιματισμό με ηλεκτρικά παράθυρα. To Citroen C-ZERO θα αρχίσει τις πωλήσεις του το τελευταίο τετράμηνο του 2010 ενώ μέσα στο 2011 η Citroen θα παρουσιάσει και την πλήρως υβριδική έκδοση του DS5. Περισσότερες λεπτομέρειες στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.

[Πηγή: Citroen]

Δελτίο Τύπου

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...