Το ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο πόλης Aston Martin Cygnet Concept παρουσιάστηκε επίσημα στο σαλόνι της Γενεύης το οποίο διαφέρει ελάχιστα από το μοντέλο παραγωγής. Ο λόγος που αποφάσισε η Aston Martin να βγάλει στην παραγωγή ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης είναι ότι αρκετοί πελάτες που διαθέτουν τα θηριώδη supercars της χρειάζονται ένα αυτοκίνητο πόλης αντάξιο και με το ίδιο κύρος με το πανάκριβο supercars του

Βασισμένο στο Toyota iQ, το Cygnet έχει μήκος 3 μέτρα και διαθέτει τα χαρακτηριστικά μιας Aston Martin (γρίλια, κρυμμένες χειρολαβές, χρωμιομένη μάσκα) συνδυασμένα με πρωτότυπα πίσω φωτιστικά σώματα.Στο εσωτερικό ξεχωρίζει η κόκκινη δερμάτινη επένδυση, τα μαύρα γυαλιστερά διακοσμητικά καθώς και η υποδοχή για το iPhone στην κεντρική κονσόλα.

Μηχανικά δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη με τι κινητήρα θα εφοδιάζεται αλλά σύμφωνα με το επίσημο περιοδικό της Aston Martin θα χρησιμοποιηθεί ο 1.3 λίτρων κινητήρας της Toyota απόδοσης 100 ίππων. Η παραγωγή του θα ξεκινήσει το 2011 με τις πωλήσεις να περιορίζονται μόνο στην Ευρώπη. Φωτογραφίες και δελτίο τύπου στη συνέχεια.

[Πηγή: Aston Martin | Live Photos via: autoblog.nl]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)