Η πρώτη φωτογραφία του νέου BMW Z2 είναι γεγονός μετά από φήμες που υπάρχουν πάνω από 2 χρόνια. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στην Καλιφόρνια της Αμερικής στην Laguna Beach 160 χλμ μακριά από τις εγκαταστάσεις δοκιμών της BMW στην πόλη Oxnard. Το νέο μικρό roadster των Βαυαρών αναμένεται ότι θα μοιράζεται το ίδια πάτωμα με αυτό της επόμενης γενιάς της Σειράς 1. Η οροφή θα ανοίγει χειροκίνητα, με την ηλεκτρική-αυτόματη έκδοση να βρίσκεται στον extra εξοπλισμό.

Από το μόνο που μπορούμε να διακρίνουμε από την φωτογραφία είναι η ύπαρξη διπλών απολήξεων των εξατμίσεων. Μηχανικά αναμένεται να εφοδιάζεται με έναν 1600αρη κινητήρα με 170 άλογα καθώς και με έναν 2.0λιτρο turbo απόδοσης 250+ ίππων. Το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου δεν θα ξεπερνά τα 1000 κιλά ενώ στο μέλλον ίσως δούμε υβριδική και ηλεκτρική έκδοση.

Το ντεμπούτο του ως πρωτότυπο αναμένεται να παρουσιαστεί στην έκθεση του Παρισιού με την έκδοση παραγωγής να είναι έτοιμη έως το 2013. Όσο για την τιμή του προσωπικά την υπολογίζω λίγο περισσότερο από τις €25.000.

[Πηγή: moniteurautomobile.be]