Μέλος του e90post φαίνεται να έχει πληροφορίες ότι η BMW σχεδιάζει τον αντικαταστάτη της Z8. Με όνομα Z Spyder Stradale το πρωτότυπο που ετοιμάζεται κάτω από υπό την επίβλεψη του CEO της BMW Dr. Norbert Reithofer, διαθέτει εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την BMW. Η μελέτη του είχε ξεκινήσει 5 χρόνια πριν αλλά λόγω οικονομικής κρίσης το project πάγωσε. Με την παγκόσμια οικονομική κρίση να αποτελεί σιγά σιγά παρελθόν (μην βλέπετε την χώρα μας, οι υπόλοιπες ανεπτυγμένες χώρες έχουν ξεπεράσει τα περισσότερα προβλήματα) η BMW φαίνεται ότι προχωρά με γοργούς ρυθμούς την ανάπτυξη του νέου της πρωτότυπου.

Με μεγάλο καπό και το κάθισμα του οδηγού να είναι τοποθετημένο ακριβώς μπροστά από τον πίσω άξονα, η κατανομή του βάρους θα είναι άριστα ζυγισμένη, όπως εξάλλου αρμόζει σε supercars τέτοιας κατηγορίας. Από μηχανικής πλευράς αναμένεται να τοποθετηθεί είτε ένας V8 είτε ένας V10 κινητήρας απόδοσης 600 ίππων ενώ είναι πιθανό να διαθέτει πολλές τεχνολογικές καινοτομίες όπως σύστημα ανάκτησης ενέργειας, και start/stop με τις φήμες να θέλουν να γίνεται χρήση υβριδικής τεχνολογίας με την τοποθέτηση ενός ηλεκτροκινητήρα. Το κιβώτιο θα είναι 9 ταχυτήτων ώστε η δύναμη να είναι διαθέσιμη σε όλο το εύρος ταχυτήτων.

Το βάρος του αυτοκίνητου παίζει πρωταρχικό ρόλο και έτσι το σασί θα είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο ενώ αρκετά κομμάτια του σώματος του αυτοκινήτου θα είναι κατασκευασμένα από carbon και από άλλα ελαφριά υλικά όπως το μαγνήσιο. Η οροφή του θα είναι αναδιπλώμενη δύο κομματιών κατασκευασμένη και αυτή από carbon, τα φωτιστικά σώματα θα είναι τεχνολογίας LED ενώ για πρώτη φορά η BMW θα τοποθετήσει αυτόματη ηλεκτρική αεροτομή η οποία θα παράγει την απαραίτητη επιπλέον κάθετη δύναμη.

Στο εσωτερικό θα ακολουθηθεί μινιμαλιστική σχεδίαση με τις εντυπώσεις να κλέβουν οι μεγάλοι αεραγωγοί, τα bucket καθίσματα από carbon και το σύστημα iDrive. Το ντεμπούτο του ως πρωτότυπο αναμένεται τον Σεπτέμβριο του 2011 στην έκθεση της Φρανκφούρτης με το τελικό μοντέλο να είναι έτοιμο να βγει στην αγορά το 2014.

[Πηγή: e90post.com]