Ο Ισπανός σχεδιαστής Dani Garcia προτείνει την δική του εκδοχή για το Audi A9, ένα νέο μοντέλο της Γερμανικής φίρμας το οποίο θα τοποθετηθεί πάνω από το A8 ώστε να ανταγωνιστεί την Porsche Panamera. Βέβαια λίγο τα χρώματα, λίγο ο φουτουριστικός σχεδιασμός λίγο το υβριδικό σύστημα που επέλεξε ο Garcia, μου θυμίζουν αρκετά το Vision Concept της BMW.

Ο σχεδιασμός του σύμφωνα με τον Garcia, είναι επηρεασμένος από την δημιουργία του Santiago Calatrava (ναι αυτόν που χρυσοπληρώσαμε για να μας κάνει το ΟΑΚΑ) “La Ciudad de las Artes y de las Ciencias” (Η πόλη των Τεχνών και των Επιστημών) που βρίσκεται στην Βαλένθια, γενέτειρα πόλη τόσο του Garcia όσο και του Calatrava.

Την παράσταση κλέβει το μεγάλο παρμπρίζ που στην ουσία είναι και η οροφή του αυτοκινήτου και είναι κατασκευασμένο από ένα νανο-τεχνολογικό υλικό που δεν έχει ακόμη εφευρεθεί. Το υλικό αυτό λοιπόν, θα μπορεί να επιδιορθωθεί μόνο του, ενώ θα μπορεί επίσης να αλλάξει και χρώμα ανάλογα με τις ορέξεις του οδηγού του. Το χρώμα της οροφής αλλά και του σώματος του αυτοκινήτου θα μπορούν να αλλάξουν με το πάτημα ενός κουμπιού.

Από μηχανικής πλευράς ο Ισπανός θέλει το αυτοκίνητο να διαθέτει ένα υβριδικό σύστημα μετάδοσης το οποίο θα αποτελείται από 1 βενζινοκινητήρα και 4 ηλεκτροκινητήρες που ο καθένας θα είναι τοποθετημένος σε κάθε τροχό. Σαν πρόταση είναι αρκετά ωραία αλλά δεν ξέρω αν συνάδει με την φιλοσοφία της Audi. Εσείς τι λέτε;

[Πηγή: DaniGarcia | via jonsibal.com]