Περισσότερα από 2.000.000 αυτοκίνητα ανακαλεί η GM λόγω προβλημάτων στο σύστημα πέδησης, στα ηλεκτρονικά και στο σύστημα θέρμανσης του νερού που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του παρμπρίζ. Η πρώτη ανάκληση αφορά 365.398 Jeep Wrangler τα οποία κατασκευάστηκαν από τις 15 Μαίου 2006 έως και 9 Αυγούστου 2010 τα οποία έχουν πρόβλημα στο σύστημα πέδησης. Το πρόβλημα εντοπίζεται στην επένδυση του μπροστινού φτερού το οποίο τρίβεται πάνω στα φρένα. Με την πάροδο του χρόνου η τριβή αυτή μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της δύναμης κατά την διάρκεια της πέδησης.

Η δεύτερη ανάκληση αφορά 318.974 Dodge Grand Caravan, Chrysler Town και Country τα οποία έχουν κατασκευαστεί από τον Φεβρουάριο έως και τον Σεπτέμβριο του 2007. Το πρόβλημα στα αυτοκίνητα αυτά εντοπίζεται στην μόνωση της καλωδίωσης που βρίσκεται στις συρόμενες πόρτες η οποία με την πάροδο του χρόνου αφαιρείτε λόγω τριβής και μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

Τέλος 1.5 εκατομμύρια αυτοκίνητα περίπου της Cadillac, της Buick και της Hummer με έτος παραγωγής από 2006 έως και το 2009 ανακαλούνται λόγω προβλήματος στο σύστημα θέρμανσης του νερού που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του παρμπρίζ το οποίο μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Οι ιδιοκτήτες θα ενημερωθούν με επιστολή ώστε να προσέλθουν στις κατά τόπους αντιπροσωπείες ώστε να επισκευαστούν δωρεάν.

[Πηγή: detnews.com | freep.com]