Μπορεί οι φήμες να θέλουν το νέο Focus RS υβριδικό, αλλά στο Παρίσι θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της “μικρότερης” έκδοσης ST, του νέου Focus. Σύμφωνα με το AutoExpress, το νέο Focus ST θα κάνει το ντεμπούτο του τον Οκτώβριο στο Παρίσι με τον 2.5 λίτρων turbo κινητήρα να αντικαθιστάτε από έναν 2.0 λιτρο turbo EcoBoost ο οποίος θα αποτελεί μια βελτιωμένη εκδοχή του κινητήρα που υπάρχει στην γκάμα της Ford στα Mondeo, Galaxy και S-Max.

Η ιπποδύναμη του θα κυμαίνεται γύρω στα 250 άλογα ώστε να σταθεί απέναντι στον ανταγωνισμό Renault Sport Megane (250 hp), Leon Cupra R (265hp) και Golf R (270hp). Το νέο ST θα είναι και αυτό προσθιοκίνητο αλλά χάρη στη τεχνολογία “torque vectoring” της Ford, το αυτοκίνητο θα περνά καλύτερα την δύναμη στον δρόμο αποφεύγοντας το σπινάρισμα. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα έρχονται σε περίπου 6 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα θα αγγίζει τα 250 χλμ/ώρα. Φυσικά η κατανάλωση θα είναι μειωμένη σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο τόσο λόγω μικρότερου κινητήρα όσο και χάρη στα διάφορα ηλεκτρονικά προγράμματα χαρτογράφησης όπου θα είναι διαθέσιμα μέσω ενός κουμπιού στην κεντρική κονσόλα.

Να θυμίσω ότι η νέα γενιά του Ford Focus παρουσιάστηκε αρχικά στη έκθεση του Detroit και στη συνέχεια στη Γενεύη και θα είναι διαθέσιμο τόσο σε hatchback όσο και σε wagon εκδόσεις με τις πωλήσεις να ξεκινούν από τον Απρίλιο του 2011. Η έκδοση ST θα ξεκινήσει την εμπορική της καριέρα αργότερα, κάποια στιγμή μέσα στο 2011.

[Πηγή: autoexpress.co.uk]