Σε συνέντευξη του ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρης Ρέππας ανέφερε ότι η απελευθέρωση της  πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι πολύ κοντά αφού είναι κάτι που απασχολεί το υπουργείο. Μάλιστα άνθρωποι του υπουργείου αναφέρουν ότι ήδη έχουν αρχίσει την απαραίτητη επεξεργασία ώστε να ετοιμάσουν ένα νέο νομοσχέδιο. Ο υπουργός μεταξύ άλλων ανέφερε:

Εμείς είμαστε ανοιχτοί ως υπουργείο σε οτιδήποτε εξασφαλίζει φθηνή μετακίνηση χαμηλού κόστους υπό την προϋπόθεση ότι θα λάβουμε τον περιβαλλοντικό παράγοντα υπόψη μας.

Επίσης ο κ. Ρέππας προανήγγειλε την απελευθέρωση της αγοράς των αέριων καυσίμων. Χαρακτηριστικά τόνισε:

Σήμερα στην Ελλάδα δεν υπερβαίνουν τα 15 τα συνεργεία και τα πρατήρια για αυτοκίνητα με αέρια καύσιμα, ενω η μετατροπή στην Ελλάδα κοστίζει περίπου 2.000 ευρώ, όταν στην Τουρκία και τη Βουλγαρία δεν υπερβαίνει τα 500 ευρώ. Με το νέο νομοσχέδιο προβλέπονται ρυθμίσεις που ανοίγουν αυτή την αγορά. Δίνονται δυνατότητες πρόσβασης στους ενδιαφερόμενους να λειτουργήσουν ένα συνεργείο ή πρατήριο για αυτοκίνητα που κινούνται με αέρια καύσιμα.

Μακάρι ο Ρέππας να είναι αυτός ο οποίος θα φέρει επιτέλους τους σύγχρονους  μη ρυπογόνους πετραιαλαιοκινητήρες στα 2 μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας.