Αποκαλύψεων συνέχεια απο την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Μετά την Ford Mustang Boss 302 η οποία είδε τα φώτα της δημοσιότητας επίσημα πριν μερικές μέρες, τώρα είναι η σειρά της Chevrolet να μας δείξει κάτι καινούριο έστω και χωρίς την θέληση της. Ο λόγος για τη νέα Camaro Z28. Αυτή ωστόσο δεν είναι άλλη μία αναβίωση ονόματος στον βωμό του marketing καθώς η Z28 ήταν στην γκάμα της Chevrolet σε όλες τις προηγούμενες γενιές Camaro. Απο την γέννηση της η Camaro κατασκευάστηκε για να είναι το αντίπαλο δέος της Mustang και τα πράγματα δεν διαφέρουν ούτε αυτή τη φορά. Η συγκεκριμένη έκδοση –αν επαληθευτούν οι πληροφορίες– θα είναι άμεσος ανταγωνιστής της Mustang GT500.

Όπως φαίνεται και απο τις φωτογραφίες, εξωτερικά η “γρήγορη” Camaro θα διαφοροποιείται απο το τεράστιο εξόγκωμα στο καπό, το σεβαστών διαστάσεων εμπρός splitter, την εξάτμιση με διαφορετικές απολήξεις καθώς και τους μεγαλύτερους τροχούς. Μηχανικά, αν επαληθευτεί το sticker στο ταμπλό και δεν είναι κάποιο παιχνίδι της Chevrolet, θα εξοπλίζεται με τον γνωστό απο την Cadillac CTS-V, οκτακύλινδρο LSA 6.2 λίτρων, φυσικά σε διάταξη V, ο οποίος με την βοήθεια της μηχανικής υπερτροφοδότησης (supercharger) θα αποδίδει 557 άλογα και 747 Nm ροπής και θα συνδυάζεται με 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων (με το χειροκίνητο να είναι σίγουρα διαθέσιμο ως επιλογή). Το αν θα είναι άξιος αντίπαλος ή θα υποστεί την μοίρα των προγόνων του και θα επισκιαστεί απο την Mustang μένει να το δούμε όταν βγει στην παραγωγή το 2012.

[Πηγή Camaro5.com]

 • Πολύ ενδιαφέρον το θέμα και το κείμενο εκπληκτικό! Συνέχισε δυνατά ;)

 • david17

  mporeite na kanete ena arthro gia tis mixanes turbo kai tis mixanes me supercharger to pos doulevoun kai ti diafores exoun ? kati paromio me to arthro gia tis mixanes wankel!!

  • Πάρα πολύ καλή πρόταση ;)
   Θα το κάνουμε… :D

 • david17

  tragiki ironia se mia foto exei piso mia mustang :P