Τα υβριδικά αυτοκίνητα ήρθαν για να σώσουν κατά πρώτον τον πλανήτη και κατά δεύτερον την τσέπη μας. Όμως έχουν ένα πρόβλημα! Είναι αθόρυβα και συχνά οι πεζοί δεν αντιλαμβάνονται ότι κινούνται πίσω τους με αποτέλεσμα να τρομάζουν, αλλά και να κινδυνεύουν να εμπλακούν σε ατύχημα. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με ερεύνα αμερικανικού πανεπιστημίου, διαπιστώθηκε ότι τα υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν διπλάσια πιθανότητα να εμπλακούν σε ατυχήματα με πεζούς απ ότι τα συμβατικά. Μπορεί το πρόβλημα αυτό να είναι μικρο, όμως έχει κρατήσει άγρυπνους για πολλά βράδια τους Ιάπωνες της Toyota.

Δεν έμειναν όμως με σταυρωμένα τα χέρια και τι νομίζεις ότι σκέφτηκαν; Τοποθέτησαν πίσω απ τον μπροστινό προφυλακτήρα, ένα ηχείο, (που μπορεί να τοποθετηθεί και μετά την αγορά του οχήματος με κόστος περίπου $150), το οποίο ανάλογα την ταχύτητα του αυτοκινήτου και μέχρι τα 25 km/h (σύμφωνα με την Ιαπωνική νομοθεσία) παράγει έναν ήχο ώστε να γίνεται αντιληπτό απ τους πεζούς και τους ποδηλάτες. Η Toyota ισχυρίζεται πως αυτός ο ήχος είναι παραπλήσιος ενός θερμικού κινητήρα. Αν δεις όμως το video που ακολουθεί, θα καταλάβεις γιατί μου ήρθαν στο μυαλό δύο πράγματα βλέποντάς το. Το πρώτο είναι η ταινία “Demolition Man” με τον Stallone αστυνομικό στο μέλλον, που τα περιπολικά ήταν ηλεκτρικά και έκαναν ακριβώς τον ίδιο θόρυβο. Το δεύτερο είναι το… το mulinex της μητέρας μου όταν χτυπάει τα υλικά!

Φαντάσου όμως σε μερικά χρόνια να είσαι μποτιλιαρισμένος με το υβριδικό σου αυτοκίνητο και να κάνουν όλα τα αμάξια μαζί αυτό το θόρυβο. Δε θα είναι τραγικό; Μπορεί να γλιτώσαμε απ τις εξατμίσεις τύπου Group N αλλά μάλλον δύσκολα θα ξεμπερδέψουμε απ τον ήχο του mulinex…

httpv://www.youtube.com/watch?v=3Vy42zphNp4

[Πηγή: Toyota]