Κυρίες και κύριοι σας παρουσιάζω την Maserati GranTurismo βελτιωμένη από τον Ελβετικό οίκο Mansory. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό νέο καθώς αυτή είναι η πρώτη προσπάθεια της Mansory που δεν καταλήγει σε προσβολή της αισθητικής μας. Συνήθως οι λέξεις “διακριτικό” και “Mansory” δεν μπαίνουν μαζί στην ίδια πρόταση αλλά αυτή τη φορά τολμώ να πω ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι κοινώς αποδεκτό.Οι αλλαγές είναι μικρές αλλά καλά στοχευμένες και ορθολογικά εκτελεσμένες.

Ο εμπρός προφυλακτήρας έχει επανασχεδιαστεί και φιλοξενεί LED φώτα ημέρας, ένα μικρό “χείλος” στο κάτω μέρος του και ανθρακονημάτινη γρίλια. Στο ελαφρύτερο πλέον καπό υπάρχουν οπές για εισαγωγή κρύου αλλά και εξαγωγή του θερμού αέρα από τον χώρο της μηχανής, στο πλάι τοποθετήθηκαν επιπλέον μαρσπιέ που κάνουν την GranTurismo να φαίνεται ακόμα χαμηλότερη και στο πίσω μέρος υπάρχει μία μικρή ανθρακονημάτινη αεροτομή, καινούριος διαχύτης και επανασχεδιασμένος προφυλακτήρας για ακόμα πιο σπορ look.

Η Mansory δεν μένει όμως μόνο στο αισθητικό κομμάτι καθώς τοποθετεί νέα προοδευτικά ελατήρια χαμηλώματος που “χαμηλώνουν” το αυτοκίνητο κατά 3 εκατοστά ενώ και οι ζάντες είναι καινούριες –αν και αμφιβόλου αισθητικής- με ελαστικά διαστάσεων 255/30/20 εμπρός και 305/30/21 πίσω –κατά παραγγελία μπορούν να βαφτούν και στο χρώμα προτίμησης του αγοραστή.

Οι μηχανικοί όμως της Mansory δεν κάθισαν με σταυρωμένα χέρια και έτσι με επεμβάσεις στην ECU, νέα εισαγωγή και ολοκληρωμένο σύστημα εξαγωγής η Mansory GT αποδίδει 30 ίππους περισσότερους απο το εκάστοτε μοντέλο – GranTurismo ή GranTurismo S και 40Nm ροπής περισσότερα. Τέλος έχουν γίνει και επεμβάσεις στο εσωτερικό αλλά μάλλον ευτυχώς –αν λάβουμε υπόψιν το ιστορικό της εταιρίας, δεν υπάρχουν φωτογραφίες οπότε ας μην επεκταθούμε.

[Πηγή Mansory]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)