Η υβριδική τεχνολογία περνάει πλέον σε όλα τα αυτοκίνητα με την Opel να είναι η πρώτη που θα βγάλει στη παραγωγή υβριδική έκδοση επαγγελματικού Van αυτοκινήτου. Στην έκθεση επαγγελματικών αυτοκινήτων του Ανόβερο, που διεξάγεται αυτές τις ημέρες (23 έως 30 Σεπτεμβρίου) παρουσίασε την υβριδική έκδοση του Vivaro με την ονομασία Vivaro e-Concept Hybrid Van.

Το ηλεκτρικό μοτέρ του Vivaro e-Concept αποδίδει 111 kw (151 άλογα) με 37 κιλά ροπής και μπορεί να διανύσει 100 χιλιόμετρα καθαρής ηλεκτρικής αυτονομίας μέχρι την επόμενη επαναφόρτιση ή περισσότερα από 400 χλμ με μικτή χρήση του κινητήρα εσωτερικής καύσης (πιθανόν κάποιος από τους common rail diesel) και του ηλεκτρικού κινητήρα

Με την τοποθέτηση των μπαταριών ιόντων λιθίου κάτω από το δάπεδο ώστε να προστατεύονται από τις καιρικές συνθήκες άλλα και για να χαμηλώσει το κέντρο βάρους του, το Vivaro e-Concept εξακολουθεί να προσφέρει 5 κυβικά μέτρα χώρο αποθήκευσης και την ικανότητα να μεταφέρει 750 κιλά ωφέλιμο φορτίο . Όπως με τα περισσότερα plug-in αυτοκίνητα , οι μπαταρίες μπορούν να φορτιστούν μέσω μιας οικιακής πρίζας 230 volt .

Ο Chris Lacey ,ο εκτελεστικός διευθυντής εμπορικών οχημάτων και διεθνών δραστηριοτήτων της Opel, μας εξηγεί στο video τα οφέλη και τα προτερήματα της τεχνολογίας στα επαγγελματικά αυτοκίνητα.

“Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα έχουμε μια φανταστική αντίδραση από τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τα οχήματα αυτά σε καθημερινή βάση. Θα τους επιτρέψει να ταξιδέψουν σε περιοχές που μέχρι πρότινος δεν μπορούσαν λόγο της μεγάλης απόστασης και κατανάλωσης θα ήταν ασύμφορη οικονομικά για αυτούς ενώ τώρα με την τεχνολογία range-extender καθίσταται δυνατή η χρήση ενός ηλεκτρικού van για τη διεκπεραίωση των κανονικών επιχειρήσεων.”

httpvh://www.youtube.com/watch?v=r_5kLJ9AECE&feature=player_embedded

[Πηγή: Opel]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)