Οι Ιταλοί έβαλαν στόχο να μας τρελάνουν στο Παρίσι, όχι μόνο με babes, αλλά και με μοντέλα το ίδιο καλλίγραμμα. Αφού λοιπόν άφησαν το κόκκινο χρώμα να στεγνώσει καλά στα πρωτότυπα, τα έβγαλαν από το εργοστάσιο στο Μaranello και γεμάτοι καμάρι τα έφεραν στη Γαλλία για να αποτελειώσουν ότι άρχισε φέτος η Lotus με τις Elite, Elise και Elan.

Δε θα σε κρατήσω όμως άλλο σε αγωνία και θα σου μιλήσω αμέσως για την Ferrari California HELE.

Η Ferrari California διαθέτει το ενδιαφέρον συστηματάκι με τα αρχικά HELE που σημαίνουν High Emotion Low Emissions. Οι μηχανικοί στο Μaranello κατάφεραν να μειώσουν όσο πήγαινε τα κακά αυτά πραγματάκια που μολύνουν το περιβάλλον μας τη στιγμή που έστελναν τις επιδόσεις του μοντέλου στα ύψη. Το σύστημα αυτό που θα αποτελείται από μια συστοιχία ηλεκτρονικών που θα συνεργάζονται άψογα και αρμονικά μεταξύ τους θα ελέγχει το αυτοκίνητο υπακούοντας στους νόμους της θεωρίας πολυπλοκότητας και αντιμετωπίζοντας το όχημα ως ολότητα και όχι ως σύνολο υποσυστημάτων.

Για να μη στα πολυλογώ όμως, μια California που φοράει HELE, θα παράγει 23% λιγότερο CO2 από μια που δεν το φοράει. Δε το λες κακό! Και μερικές λεπτομέρειες ακόμα για το μοντέλο που πρέπει να ξέρεις είναι ότι θα μπορείς να το επιλέξεις με 19άρες ή 20άρες ζάντες και αν τις θες στο χρώμα του αυτοκινήτου, δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα (όχι ότι σε άλλα μοντέλα υπάρχει, αλλά αφού το λένε οι Ιταλοί, στο λέμε κι εμείς)! Οι ήχοι που θα ηχούν στα αυτιά σου καθώς θα το οδηγάς θα προέρχονται από ηχοσύστημα της JBL ενώ για μια δόση υπερβολής δίνει το πλαίσιο της πινακίδας που είναι ακόμη και αυτό από ανθρακόνημα! Φωτογραφίες και δελτίο τύπου στη συνέχεια.

[Πηγή: Ferrari]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)