Έκθεση Παρισιού 2010: Nissan Townpod Concept

Σχετικά άρθρα

Ένα νέο ηλεκτρικό πρωτότυπο παρουσίασε η Nissan στο Παρίσι. Το όνομα του, Townpod Concept και μάλλον σίγουρα αρκετοί θα είστε που θα σας ξενίσει η σχεδίαση του. Στιλιστικά διαθέτει παράξενα μπροστά φωτιστικά σώματα τα οποία διαθέτουν LED DLR’s, 6 πόρτες και οροφή στο πίσω μέρος ώστε να μπορεί να μεταφέρει μεγάλα αντικείμενα.

Στο εσωτερικό ο έντονος πράσινος διάκοσμος κλέβει τις εντυπώσεις όπως επίσης το πολυλειτουργικό φουτουριστικό του τιμόνι. Στην κεντρική κονσόλα που δεν υπάρχει κανένα κουμπί, έχουν ενσωματωθεί 2 οθόνες αφής ενώ πάνω στο κάθισμα του οδηγού έχει τοποθετηθεί το joystick του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων. Τα πίσω καθίσματα αναδιπλώνονται ώστε να μεγαλώσει ο χώρος αποσκευών για μεταφορά μεγάλων αντικειμένων.

Οι Ιάπωνες στο εσωτερικό του μικρού τους πρωτότυπου, έχουν τοποθετήσει ένα σύστημα έξυπνης αποθήκευσης, που το έχουν ονομάσει “The Puck”. Πρόκειται για ένα πλαστικό μπαλάκι που μπορεί να συγκρατήσει από κλειδιά, αναψυκτικά και καφέδες μέχρι πορτοφόλια και κινητά τηλέφωνα.

Μηχανικά διαθέτει το ίδιο ηλεκτρικό σύστημα με το LEAF, έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 109 ίππων (80kW) με 28 κιλά ροπής ο οποίος τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου. Χάρη στο σύστημα ανάκτησης ενέργειας μέσω του φρεναρίσματος (KERS) η αυτονομία του ξεπερνά τα 160 χλμ.

Το Nissan Townpod Concept δεν πρόκειται να βγει ποτέ στην παραγωγή αλλά λες η παραπάνω σχεδίαση να είναι αυτή που έχουν επιλέξει οι Ιάπωνες για τα μελοντικά τους αυτοκίνητα; Θέλω να πιστεύω πως όχι. Video, φωτογραφίες και δελτίο τύπου στη συνέχεια.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=t6vzKmisdEc

[Πηγή: Νissan]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan μειώνει τις εκτιμήσεις κερδών της

Η Nissan μείωσε κατά 14,5% τις εκτιμήσεις για τα ετήσια λειτουργικά της κέρδη της, επικαλούμενη χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις αυτοκινήτων λόγω "γήρανσης" των...